Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Filmovi producentske kući Balduči film nagrađeni su s tri velike nagrade
Objavljeno: 28.05.2020. 18:17  
Na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards Hrvatska među najboljima
Na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards Hrvatska među najboljima

Herve Tirmarche, Spomenka Saraga, Jalil Armijo

 

Na američkom festivalu The Telly Awards, ove godine održanom 41. put, hrvatski filmovi ponovo su osvojili značajne nagrade.

Filmovi producentske kući Balduči film nagrađeni su s tri velike nagrade i to:

• Croatia Your Next Filming Destination - zlato za najbolji film u kategoriji: Promotivni film Putovanja / Turizam 

• Croatia Your Next Filming Destination - zlato u kategoriji Branded Content: Videography / Cinematography, za koju je zaslužan  snimatelj Jalil Armijo

• Rijeka - Nedostaješ mi -  srebrni dobitnik Tellyja u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism

Telly Awards svake godine prikazuje najbolje radove snimljene za televiziju i ostale medije. Na festival je pristiglo više od 13.000 prijava sa svih kontinenata, a dobitnici Telly nagrada su radovi nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača iz cijelog svijeta. 

Nagrađeni filmovi su snimljeni prema scenariju Spomenke Saraga koja je ujedno i producentica filmova, u režiji Herve Tirmarchea i snimatelja i montažera Jalil Armija. 

Film Rijeka I Miss You snimljen je za TZ grada Rijeke, a u filmu su sudjelovali i glumci: Alen Liverić, Natalija Đorđević, Jana Škrgulja, Edi Ćelića, fotografkinja Iva Znaor i djevojčica Lara Zgrablić. Uz glumce tu su i drugi članovi ekipe: Bobby Grubić, Robert Kalčić i Pavle Kaplanec.

Film Croatia Your Next Filming Destination snimljen je uz potporu Hrvatske turističke zajednice, na žalost bez potpore HAVC-a, a snimljen je u svrhu promocije Hrvatske kao odličnog odredišta za snimanje svih vrsta filmova.

„U davna vremena Sokrat je rekao da nema slučajnosti i da se svaka slučajnost događa s razlogom. Tako i mi u ekipi razmišljamo. Kad dobiješ prvu nagradu misliš slučajno, no kada se nagrade događaju često i gotovo za svaki film iz naše produkcije, uvjereni smo da je to razlog kvalitete naših filmova. Žao nam je kada nam neke stranke ne vjeruju, ne žele platiti kotizaciju za sudjelovanje na festivalu, ali nam čestitaju i vesele se zajedničkom uspjehu. Vjerujem u svoju ekipu, vjerujem u naše filmove koji imaju prepoznatljiv rukopis, a opet su različiti. Svaka nagrada nas veseli, od najmanje do najveće i svaka nagrada je dobrodošla jer djeluje poticajno. Često nismo nagrađeni na nekom festivalu, nekad ne uđemo u završni krug, no ipak i naš sljedeći film pošaljemo na festival svjesni da ne možemo uvijek pobijediti, ali se volimo natjecati i dokazivati. Odabir pobjednika je stvar ukusa žirija, količine prispjelih filmova i često se u masi prijava teško odlučiti tko je bolje, a to znam to iz vlastitog iskustva kao člana žirija na mnogim festivalima" - rekla nam je producentica i scenaristica nagrađenih filmova Spomenka Saraga

Filmovi  iz  produkcije Balduli filma osvojili su u posljednjih 13 godina preko 50 nagrada i priznanja, Grand Prixa, a filmovi  Unique Dubrovnik i Dubrovnik and Time ušli su među 10 najboljih  turističkih  filmova svijeta.

Telly Awards ocjenjuje žiri ,odnosno članovi Vijeća, koje čini preko 200 članova, aktivnih stručnjaka s raznih područja televizije, marketinga itd. 

  isprintaj članak