Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Radionica spoja jazza i suvremenog plesa u Šibeniku od 22. do 27. srpnja
Objavljeno: 16.07.2019. 11:49  
Na Šibenik Dance Festival stiže Kate Jablonski - američka plesna pedagoginja
Na Šibenik Dance Festival  stiže Kate Jablonski - američka plesna pedagoginja

Šibenik Dance Festival iz godine u godinu jača na svim razinama. Potvrđuju to i radionice koje vode slavni svjetski plesni pedagozi.

Najjače ime među njima ove je godine Kate Jablonski, vlasnice i umjetničke direktorice Beyond Words Dance Company iz Chicaga. Riječ je o najuspješnijem plesnom centru u tom dijelu Sjedinjenih Američkih Država čiji je rad posljednjih desetak godina snažno odjeknuo i Europom, pa njegova osnivačica poduke održava i na Starom kontinentu – od Velike Britanije do Italije. Zahvaljujući Šibenik Dance Festivalu prvi put dolazi u Hrvatsku.

Karijeru je započela u New Yorku, a danas je zahvalna na širini koju joj je bavljenje plesom podarilo. „Velika je razlika plesati u New Yorku i Chicagu. U New Yorku se osjeća snažan utjecaj Broadwaya, tj. plesnog kazališta, a u Chicagu sam više usmjerena na suvremeni ples. Volim oba i oba su prekrasna. Mislim da je doista dar kada iz vlastite strasti možete stvoriti posao! To nije uvijek lako, ali važno je biti što otvoreniji prema raznim mogućnostima i ne ograničavati se", poručila je Kate Jablonski uoči dolaska u Šibenik.

Njezin koreografski talent prepoznala je i glazbena industrija. Među najuspješnijim suradnjama joj je ona s Laurom Marling, dobitnicom Brit Awarda. „Stvorila sam djelo koje je bilo posebno pripremljeno za pjesmu s njezina novog albuma. Bila joj je čast gledati gotov komad kada je posjetila Chicago i bila je iznimno zadovoljna rezultatima", prepričala je slavna koreografkinja.

Radionicu koja je spoj jazza i suvremenog plesa, održat će u Šibeniku održati od 22. do 27. srpnja. Uz nju plesne će radionice ŠDF-a voditi Maciej Kuźmiński i Antonia Dobrić. 

  isprintaj članak