Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
Nije tajna da je za održavanje zdravlja važno ostati aktivan
Objavljeno: 06.04.2020. 09:56  
Načini da ostanete zdravi u doba koronavirusa
Načini da ostanete zdravi u doba koronavirusa

Nije tajna da je za održavanje zdravlja važno ostati aktivan. Preporuka je da odrasli svaki tjedan odvoje najmanje 150 minuta za umjerene aerobne aktivnosti. Dakle, samo 25 minuta dnevno!

Nažalost, samo svaka peta odrasla osoba održava preporučenu količinu tjelesne aktivnosti. Naravno, vrlo je teško biti aktivan, posebno ako, kao sada, nemate pristup teretani. 

 

Šećite najbližim parkom

Ne morate živjeti u planinama da biste pješačili. Čak i šetnja pločnikom ili stazama u susjedstvu može vam pružiti energičnu vježbu koja vam je potrebna da biste ostali zdravi. Samo budite sigurni da nosite pravu obuću prije negoli krenete kako biste izbjegli plikove.

 

Internet podrška

Danas gotovo svi imaju besplatan internet ili mala ograničenja za korištenje. Stoga možete besplatno pogledati videozapise o vježbanju na YouTubeu. Bilo da vas zanima ples, Zumba, pilates, joga ili boks, možete pronaći aerobni kanal vježbanja koji vam odgovara. Sve što trebate učiniti je očistiti prostor u vašem domu kako biste dobili dovoljno prostora za vježbanje.

Preuzmite neke aplikacije za vježbanje. Postoji mnogo fitness aplikacija koje možete odabrati, a koje su besplatne ili ispod 50 kuna u trgovini aplikacija. Možete koristiti aplikacije poput sedamminutnog brzog vježbanja kod kuće. Ako ste stvorili naviku vježbanja, možete preuzimati i aplikacije koje će vam omogućiti da brojite korake i potrošene kalorije ili označite svoje ciljeve.

  isprintaj članak