Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Brod bi se mogao prepoloviti
Objavljeno: 12.08.2020. 07:35  
Nafta s nasukanog tankera prijeti Mauricijusu
Nafta s nasukanog tankera prijeti Mauricijusu

Iz tankera MV Wakashio, koji se krajem srpnja nasukao uz obalu ove otočne države u Indijskom oceanu, već je iscurio više od tisuću tona od ukupno 4.000 tona goriva, koliko je prevozio. 

Izlijevanje nafte, koje je uzrokovalo veliku ekološku katastrofu, za sada je zaustavljeno, ali gorivo je još ostalo u dva spremnika na brodu. Gorivo je nanijelo veliku štetu zaštićenim morskim i ribolovnim područjima, a predstavlja i snažan udarac turizmu, od kojeg živi većina stanovnika Mauricijusa. Istodobno, ekolozi upozoravaju da su tisuće životinjskih i biljnih vrsta ugrožene.

Ronioci otkrivaju pukotine u trupu, a škripajući zvukovi plovila mogu se čuti sve do obale uz koju se čisti ljepljivu prljavštinu, a koja se proteže kilometrima duž netaknute obale Mauricijusa. 

Japan je poslao šesteročlani tim za pomoć, uključujući pripadnike civilne zaštite. U nedjelju je iz obližnjeg Reuniona stigao i francuski ratni brod s tehničkim savjetnicima.

U državi je proglašeno vanredno stanje, a policija ispituje ​​kapetana i posadu broda. Obavljen je i pretres broda. U isto vrijeme, raste pritisak na vladu da objasni zašto u dva tjedna otkad se brod nasukao iz nepoznatog razloga nije učinjeno više.

  isprintaj članak