U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Muškarca se pozna po gaćama
Materijal od kojeg se proizvedi muške gaće mora biti vrhunske kakvoće. ...
Turizam je treća izvozna grana svijeta
Prošlu godinu odlikuje održiv rast u mnogim odredištima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Poljički soparnik, palačinke Milky Whwy, šiš-kobas, germknedli...
Objavljeno: 28.11.2017. 17:44  
Najbolja zabava na Adventu u Klovićevim dvorima
Najbolja zabava na Adventu u Klovićevim dvorima
  • Najbolja zabava na Adventu u Klovićevim dvorima
  • Najbolja zabava na Adventu u Klovićevim dvorima

Godinu dana nakon što je očarao posjetitelje zagrebačkog Adventa te osvojio društvene mreže, Advent (Došašće) u Klovićevim dvorima i ove blagdane nastavlja grijati sve posjetitelje Gornjeg grada koji žele osjetiti "drugačiji" i jedinstveni Advent u Zagrebu.

Za dobro ozračje i najbolju zabavu u gradu pripremljen je bogati koncertni program koji će započeti koncertom grupe Detour, 3. prosinca u 20 sati. U nastavku petkom i subotom će nastupati: Ljetno kino, Marko Tolja, Kuzma&Shaka Zulu, Songkillersi, Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribude band. Uvod u večernji party subotom na programu je Grinč@Grič špica party od ranih prijepodnevnih. Nedjeljom će pravu blagdansko ozračje u popodnevnim satimaupotpuniti glazbeni zborovi.

Jedna od najpoznatijih zanimljivosti koja je obišla svijet zahvaljujući brojnim fotografijama kao „Najljepša adventska fotografija", i ove će sezone privlačiti posjetitelje posebno izrađenim okvirom iz kojeg pada umjetni snijeg, a s pogledom na zagrebačku katedralu. Galerija Klovićevi dvori odlučila je razveseliti i sve posjetitelje izložbi pa će tijekom Došašća galerija petkom i subotom raditi produženo do 22 sata, s time da će od 19 do 22 sata cijena ulaznice za izložbu biti samo 10 kuna.

"Retrospektivna izložba Vaska Lipovca, osebujnog umjetnika hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća moguće je pogledati i tijekom Adventa u Klovićevim dvorima, a od 14. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018., posjetitelji će moći razgledati i izložbu poznatog ilustratora i animatora, Zdenka Bašića, dobitnika nagrade 6. bienala ilustracije. Zdenkove priče i ilustracije zasnovane u knjigama i ekranizacijama zaživjeti će i u prostorima Galerije Klovićevi dvori kroz bajkovitu scenografiju koja će zasigurno oduševiti najmlađe posjetitelje" - najavio je ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić.

„Uz ovu jedinstveno mjesto, koje ćemo ukrasiti s više od 60.000 lampica i brojnim drugim uktrasima, nama je najvažnije da se naši posjetitelji osjećaju ugodno i da se dobro zabave. U u 30 dana nastupit će 25 grupa. Gotovo svaki dan imamo koncerte, a subotom nezaobilazni špica party tijekom dana. Za najmlađe tu će biti posebno zanimljiva slatka priča, a uz sjajnu ponudu jela koja ovog puta donosi brojne novitete poznatih kuhara, neće nedostajati sadržaja za sve generacije", najavila je Sanela Seferagić, direktorica RED agencije, organizatora Adventa u Klovićevim dvorima.

Prvi puta će se na Adventu u Klovićevim dvorima moći kušati Poljički soparnik, koji će svakog dana pripremati obitelj kraj Omiša po tradicionalnoj recepturi. Šiš-kobas zbog kojeg se čekalo u redovima, vraća se s novom poboljšanom inačicom i ove godine, a bit će tu i germknedli Marina Medaka, palačinke Milky Whey i čokoladnih fontana, zapaljenog kuhanog vina i vrućih zimskih koktela po recepturi koktel majstora Swanky Monkey bara. Sve ovo posjetitelji mogu kušati već u četvrtak 30. studenog od 14 sati.

  isprintaj članak