Klimatske promjene utječu na turističke tokove
Klimatske promjene utjecat će na mnoga turističkea odredišta, prvenstveno stoga jer je većina turističkih aktivnosti uvjetovane klimatskim stanjima. ...
Krvava kiša u Indiji
Postoje mnoge pretpostavke koje objašnjavaju ovo čudo, uključujući vulkanske materijale i svemirska podrijetla koje tek treba dokazati.
...
Naočale čuvaju našu najveću dragocjenost - vid
Sunčane naočale trebaju zaštititi vaše oči od štetnih sunčevih UV, kao i prašine i zagađenja oko nas ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Najsigurniji na svijetu je Cathay Pacific iz Hong Konga, a KLM iz Europe
Objavljeno: 22.02.2018. 05:41  
Najsigurnije su azijske aviokompanije
Najsigurnije su azijske aviokompanije

Na vrhu ljestvice najsigurnijih zrakoplovnih tvrtki je Cathay Pacific iz Hong Konga. Od europskih tvrtki, najbolji je nizozemski KLM pokazuju rezultati istraživanja Centra za vrednovanje podataka o nesrećama putničkih zrakoplova. Na drugom mjestu je Air New Zealand (Novi Zeland), nakon čega slijedi Hainan Airlines (Kina), Qatar Airways (Katar) i peti u KLM. Tajvanska tvrtka Eva Air zauzela je šesto, a naljesici je slijede Emirates, Etihad Airways (oba Ujedinjeni Arapski Emirati), Qantas (Australija), Japan Airlines, All Nippon Airways (oba iz Japana) i njemačka Lufthansa.


Relativno malo zrakoplovnih nesreća

Istraživanje su naručiili iz industrijskog časopisa Aero International. Relativno malo zrakoplovnih nesreća u 2017. Godini nastavak je pozitivnog trenda u sigurnosti zračnog prometa iz 2016. godine. Istakli su kako je 60 najvećih zrakoplovnih nesreća završilo samo materijalnom štetom. Objavljeni rezultati temelje se na kombinaciji ukupnog broja nesreća i smrtnih slučajeva u razdoblju od 30 godina.

Centar za evaluaciju podataka o nesrećama zrakoplova prošle godine zabilježio je ukupno 321 žrtava zrakolovnih nesreća, a Nizozemska mreža za sigurnost zračnog prometa 325. Razliku se može pripisati različitim kriterijima. Centar je uključio u statistiku zrakoplove teže od 5,7 tona i s najmanje 19 sjedećih mjesta, dok je Mreža za zrakoplovnu sigurnost uključila zrakoplove s 14 ili više mjesta.

Vojni zrakoplovi nisu uzeti u obzir. 

  isprintaj članak