Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Zagrebačkoj publici će predstaviti novi album "Suddenly"
Objavljeno: 20.03.2020. 06:32  
Nakon 10 godina odsustva Caribou 4.11. dolazi u zagrebački Boogaloo!
Nakon 10 godina odsustva Caribou 4.11. dolazi u zagrebački Boogaloo!

U trenutku kad je sudbina svih ljetnih festivala, pa tako i SuperUha, neizvjesna, jer je nemoguće procijeniti ni približnu duljinu trajanja trenutne pandemije, a shodno tome sve više međunarodnih izvođača otkazuje ili odgađa svoje ljetne nastupe, SuperUho ipak donosi jednu lijepu vijest za jesen, kad će zdravstveno i sigurnosno stanje, vjerujemo, biti normalizirano.

Tako će nam se nakon dugih 10 godina čekanja, 4. studenog, u Zagreb vratiti Kanađanin s londonskom adresom Dan Snaith i njegov sjajni četveročlani bend Caribou. Bastupit će u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Ovaj se četrdesetdvogodišnji doktor matematike na našu veliku sreću još kao Manitoba 2004. prvi put pojavio u KSET-u, nedugo po objavljivanju sjajnog „Up in Flames" albuma kad je s Chicago Underground Triom rasplesao krcati klub, zacementiravši svoj status u ovom gradu, po svemu sudeći, za sva vremena.

Ni promjena imena u Caribou, pod prijetnjom tužbe stanovitog Handsome Dicka Manitobe, nije nimalo naštetilo Danu jer svaki je njegov novi dolazak u Zagreb privlačio sve više ljudi, dok je svakim novim izdanjem sve više i više razoružavao kritiku, dovodeći svoj apstraktni spoj elektronike i indie popa na godišnje liste najboljih albuma diljem svijeta. Nisu stoga izostale ni brojne strukovne nagrade poput cijenjenih kanadskih Polaris Music Prizea i Juno Awardsa koje su pristizale svakim novim albumom.

Posljednjim zagrebačkim koncertom Caribou su promovirali album "Swim", kojim su dali naslutiti i znatne komercijalne mogućnosti ove grupe, dodatno pojačane nakon što su 2012. odradili čitavu svjetsku turneju kao potpora Radioheadu. Nije stoga bilo čudno da su dvije godine poslije objavljivanjem albuma "Our Love" doslovno uspjeli i klubove kapaciteta 500, zamijenili dvoranama koje primaju 3000 ljudi, a na festivalskim su se popisima uspeli na sam vrh, pa su tako te 2014. svirali u pulskoj areni kao glavno ime velikog koncerta kojim je otvoren Dimensions festival.

Prije tri tjedna (28. veljače) Caribou su objavili novi album "Suddenly" kojeg je kritika, kao i prethodnike, dočekala hvalospjevima, a kojeg će u studenom predstaviti i zagrebačkoj publici, ovaj put uz tehničku produkciju koja uvelike nadilazi sva njihova dosadašnja gostovanja.

Ograničeni broj ulaznica po promotivnoj cijeni od 170 kuna u prodaju kreće odmah putem internet prodaje dućana Dirty Old Shop i Rockmark. 

 

I zapamtite, pazite na sebe, ljude oko sebe, ostanite doma i nemojte paničariti! 

  isprintaj članak