Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ribolov
Ostaci hrane i izmet soma pretvoreni u zamjensku hranu
Objavljeno: 07.04.2021. 15:06  
Nalazi sjevernokorejskih istraživanja korisni za uzgoj ribe
Nalazi sjevernokorejskih istraživanja korisni za uzgoj ribe

Slika: Triangle Génération Humanitaire

Na mikrobiološkom institutu Državne akademije znanosti Demokratske Narodne Republike Koreje nedavno je razvijena tehnologija povećanja produktivnosti riba podizanjem njihovog imuniteta.

Tijekom istraživanja agensa za jačanje imuniteta za ribe, institut je obratio pažnju na to da miceliji jestive i ljekovite gljive imaju visok sadržaj fizioloških aktivatora s jakim učinkom jačanja imuniteta i dobro uspijevaju na umjetni način.

"Razjasnili smo metodu uzgoja micelija gljive u čvrstom mediju na znanstveni način i na toj smo osnovi razvili tehnologiju njihove masovne proizvodnje" - rekao je šef odsjeka Ri In Chol.

Prema njegovim riječima, miceliji nazvani agensi za jačanje imuniteta za ribe bogati su fiziološkim aktivatorima s jakim učinkom jačanja imuniteta i drugim tvarima koje ribama podižu otpornost na nepovoljan okoliš i poboljšavaju njihovu antioksidacijsku sposobnost.

Uvođenje agensa u uzgoj soma, kalifornijske pastrve, šljuka i ostalih riba u nekoliko jedinica ribogojnog sektora pokazalo je da značajno poboljšava stopu preživljavanja. Također se pokazao učinkovitim u uzgoju tilapije, riongjong ribe i crvenog šarana.

U nastojanju da smanji koeficijent hranjenja, institut je ostatke hrane i izmet soma s uzgajališta soma pretvorio u materijale za zamjensku hranu.

„Sastavljeni mikroeko-lijek ovdje igra presudnu ulogu. Kao vrsta dodataka hrani, posebno je učinkovit u poboljšanju imuniteta organizama i probavljivosti hrane poboljšavajući crijevnu mikrobiotu riba” - rekla je istraživačica Kim Chol Hak.

Prema jedinici koja ga je uvela, stopa tova soma se izuzetno povećala i nijedna riba nije uginula kad su joj dodali hranu s izmetom tretiranom kompozitnim mikroeko-lijekom do pet posto, što je rezultiralo time da jedinica je povećala proizvodnju ribe, štedeći svake godine velike količine kukuruza i drugih krmnih proizvoda.

  isprintaj članak