Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Svojim ostvarenjima dajte određeno usmjereni okus samo sa dvije ili tri snažno djelujuće začinske biljke - "nositelja”.
Objavljeno: 06.09.2019. 11:03  
Namaz (pasta) od začinskog bilja
Namaz (pasta) od začinskog bilja

Kadulja (snimila: Marina Kajkara - Miomirisi i okusi Lošinja)

 

Namaz od začinskog bilja

 

Potrebno:

10 dag tek ubranog začinskog bilja (probrano, oprano, osušeno i sitno isjeckano)  

5 - 7 dag soli (najbolje morska sol)

eventualno 1 prstohvat limunske kiseline

1 dl po ukusu neodređenog ulja (npr. ulje suncokreta) 

 

Priprema:

Začinsko bilje miješati dobro i tako dugo sa soli, eventualno limunskom kiselinom i uljem, sve dok se sol ne otopi u cijelosti. Pastu nasipati u staklenke (najbolje s vijčanim poklopcem), dobro zatvoriti i pohraniti na tamno i hladno mjesto.

 

Savjet:

Začinsko bilje i ulje uvijek primijeniti u odnosu 1 : 1 (100 g začinskog bilja na 100 ml ulja). Namaz se može pripremiti i u napravi za usitnjavanje s oštrim reznim mehanizmom - u tom slučaju začinsko bilje se prethodno samo grubo isjecka.

Namaz od začinskog bilja primjenjuje se kao začin marinade za salatu, umaka, juhe, namaza i različitih jela od povrća, mesa, ribe i tijesta. 

 

Ovdje nudimo nekoliko poticaja za miješanje:

za ribu: peršin, kopar, koromač, krasuljica, broćika

za meso: peršin, bosiljak, mažuran, estragon, majčina dušica (timijan), ružmarin

za salate: matičnjak, peršin, kopar, krasuljica, estragon, bosiljak, 

za talijanska jela: bosiljak, mravinac ("meksička kadulja”), majčina dušica, ružmarin, broćika, kadulja

Svojim ostvarenjima dajte određeno usmjereni okus samo sa dvije ili tri snažno djelujuće začinske biljke - "nositelja”. Samo tako će doći najbolje do izražaja snažni ugodni mirisi pojedinih začinskih biljki!

  isprintaj članak