Vodikov peroksid u vašem domu
Vodikov peroksid ne služi samo za dezinfekciju ...
Vuk
Među životinjama je vuk omražen pa psi, medvjedi i lisice neće jesti vučje meso. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Usvojeno novo organizacijsko ustrojstvo Hrvatske turističke zajednice
Objavljeno: 30.01.2018. 14:01  
Napokon vraćen Kongresni ured u Hrvatskoj turističkoj zajednici
Napokon vraćen Kongresni ured u Hrvatskoj turističkoj zajednici

Topusko

 

Održana je 30. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj su članovi vijeća usvojili novi Pravilnik o organizacijskom ustrojstvu Glavnog ureda HTZ-a i sistematizaciji radnih mjesta, ali i druge važne aktivnosti i projekte s područja marketinga i oglašavanja. Sjednicu je vodio ministar turizma Gari Cappelli uz prisustvo direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića. Upravo je direktor Staničić naglasio važnost reorganizacije rada i djelovanja Hrvatske turističke zajednice koje je, kako je rekao, bilo nužno zbog praćenja novih trendova i povećanja učinkovitosti promidžbe u inozemstvu.

„Postojeća organizacijska struktura stara je nekoliko godina, a nova vremena i novi pravci poslovanja zahtijevaju određivanje novih okvira djelovanja. Želimo biti učinkovitiji, prodorniji i konkurentniji što je preduvjet nastavka rasta hrvatskog turizma. Nova sistematizacija donijet će učinkovitije poslovanje, jednostavniju i bržu suradnju zaposlenika te time brže rješavanje zadaća i poštivanje rokova“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako je to rezultat analize stanja provedene tijekom posljednjih šest mjeseci.

Osnovna promjena osnivanje pet sektora, umjesto dosadašnjih sedam. „ Tako smo sektore za oglašavanje, za brand „Hrvatska“ te sektor za istraživanje tržišta i strateško planiranje spojili u jedan koji će se zvati sektor za strateške komunikacije. Navedeni će sektor također obuhvaćati PR i marketinške aktivnosti jer smatramo da je riječ o usko vezanim djelatnostima kojima je nužna bolja zajednička suradnja. Novost je i vraćanje posebnog Kongresnog odjela unutar HTZ-a koji će baviti daljnjim razvojem i promocijom ove važne ponude koja značajno utječe na cjelogodišnje poslovanje u turizmu“, zaključio je direktor Staničić. Novost je i utemeljenje sektora za međunarodne poslove i mrežu predstavništava koji će pridonijeti još boljoj suradnji unutar mreže predstavništva, ali i boljoj suradnji Hrvatske turističke zajednice sa svjetskim turističkim organizacijama. 

 

U 2018. zadržavanje pozitivnih trendova

Članovima Turističkog vijeća HTZ-a predstavljena je informacija o tijeku sezone i stanju na tržištima, a dobru turističku godinu najavio je ministar Cappelli. „Nakon izuzetno uspješne turističke 2017. godine, u 2018. godinu ulazimo s istim ciljem, odnosno s ciljem daljnjeg pozicioniranja Hrvatske kao cjelogodišnjeg odredišta, te poticanju rasta kvalitete i razvoja hrvatskog turizma. Pozitivni trendovi u turističkom prometu nastavili su se i u siječnju koji bilježi dvoznamenkasti rast. Uz veliki broj novih ulaganja te aktivnosti Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice usmjerenim prema razvoju posebnih oblika turizma, boljoj zračnoj povezanosti, vjerujem da je pred nama još jedna uspješna turistička godina u kojoj očekujemo rast od oko 5 posto“, izjavio je ministar Cappelli.

Da će sajamski nastupi i posebna predstavljanja biti jedna od ključnih aktivnosti u zadržavanju rasta turističkog prometa potvrdio je i direktor Staničić. „U tijeku je razdoblje brojnih nastupa i predstavljanja hrvatske turističke ponude na najvažnijim svjetskim turističkim sajmovima, a na sajmu ITB u Berlinu ćemo po prvi put nastupati s novim izgledom štanda“, rekao je direktor Staničić.  

Dodajemo kako su članovi vijeća na sjednici usvojili i prijedlog Odluke o posebnom oglašavanju na sportskom događanju Davis Cup Osijek. Riječ je o međunarodnom sportskom događanju Svjetske skupine Davis kupa, između teniskih reprezentacija Hrvatske i Kanade, koji će se održati u Osijeku od 2. do 4. veljače 2018. godine.

  isprintaj članak