Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Pola sata vinarstva i vinogradarstva Hrvatske
Objavljeno: 04.09.2020. 20:02  
Nastavlja se promocija Hrvatske francusko - njemačkom TV kanalu Arte
Nastavlja se promocija Hrvatske francusko - njemačkom TV kanalu Arte

Francusko - njemački TV kanal ARTE, specijaliziran za programe iz kulture, emitirao je polusatnu emisiju o bogatoj tradiciji vinogradarstva u Hrvatskoj.  Emisija pod nazivom Des vignerons et des hommes (Vinogradi i ljudi), nastala u suradnji producentske kuće Grand Angle s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj, predstavila je dvadesetak najznačajnijih vinorodnih odredišta u svijetu, a među njima i Hrvatska.

Emisija „Vinogradi i ljudi" predstavlja bogatu povijest vinogradarstva Dalmacije, područja koje obiluje najstarijim vinogradima na Sredozemlju. Preko vinograda Hvara, Brača, Korčule i Primoštena francuski gledatelji otkrivaju bogatu povijest dalmatinskog vinogradarstva od antičkog doba do danas, dok su kroz razgovore s poznatim hrvatskim vinarima predstavljena neka od najkvalitetnijih hrvatskih vina i dalmatinske izvorne sorte. Emisija stavlja naglasak i na novi narataj hrvatskih vinara, a gledateljima su predstavljeni i jedinstveni terasasti vinogradi koje su dalmatinski vinogradari uredili još u 19. stoljeću. 

Kanal Arte prati više od 800 tisuća gledatelja. Njihva ekipa će sredinom rujna u Hrvatskoj snimati nove emisije posvećene bogatom naslijeđu Nikole Tesle i Ivana Meštrovića, a priprema se i zaseban film o tradiciji proizvodnje maslinovog ulja.

  isprintaj članak