Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Domaćih gostiju najviše na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji i Sokobanji i na Kopaoniku
Objavljeno: 04.09.2019. 13:59  
Nastavljen rast broja turista u Srbiji
Nastavljen rast broja turista u Srbiji

Snimila: Marijana Perinić

 

U Srbiji je, u prvih sedam mjeseci 2019. godine, boravilo 2,042.667 turista, što je za 5% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U Srbij bilježe i rast od 6% u broju noćenja, sa ostvarenih 5,689.005 noćenja. 

Domaći turisti, kojih je za 6% više, najviše su se odmarali na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji i Sokobanji i na Kopaoniku. Mjereno brojem ostvarenih noćenja, domaći gosti su najviše boravili u toplicama (37%), a zatim slijede planinska mjesta (36%).

Zabilježen je petpostotni rast dolaska inozemnih turista, dok je rast u broju noćenja 6%. Stranci najviše borave u Beogradu, Novom Sadu, na Kopaoniku, Zlatiboru, Vrnjačkoj i Sokobanji. Značajan rast ostvarali su turisti iz Kine, kojih je u prvih sedam mjeseci više za 51%. 

Dvobrojčani rast u broju noćenja ostvarili su i turisti iz Rusije (+40%), Njemačke (+21%), Hrvatske (+17%), Bosne i Hercegovine (+15%) i Turske (+14%).

  isprintaj članak