Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Domaćih gostiju najviše na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji i Sokobanji i na Kopaoniku
Objavljeno: 04.09.2019. 13:59  
Nastavljen rast broja turista u Srbiji
Nastavljen rast broja turista u Srbiji

Snimila: Marijana Perinić

 

U Srbiji je, u prvih sedam mjeseci 2019. godine, boravilo 2,042.667 turista, što je za 5% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U Srbij bilježe i rast od 6% u broju noćenja, sa ostvarenih 5,689.005 noćenja. 

Domaći turisti, kojih je za 6% više, najviše su se odmarali na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji i Sokobanji i na Kopaoniku. Mjereno brojem ostvarenih noćenja, domaći gosti su najviše boravili u toplicama (37%), a zatim slijede planinska mjesta (36%).

Zabilježen je petpostotni rast dolaska inozemnih turista, dok je rast u broju noćenja 6%. Stranci najviše borave u Beogradu, Novom Sadu, na Kopaoniku, Zlatiboru, Vrnjačkoj i Sokobanji. Značajan rast ostvarali su turisti iz Kine, kojih je u prvih sedam mjeseci više za 51%. 

Dvobrojčani rast u broju noćenja ostvarili su i turisti iz Rusije (+40%), Njemačke (+21%), Hrvatske (+17%), Bosne i Hercegovine (+15%) i Turske (+14%).

  isprintaj članak