Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Kolumna
Što bi žene trebale pružiti muškarcu
Objavljeno: 08.03.2020. 07:55  
Naučite muškarca učiniti sretnim
Naučite muškarca učiniti sretnim

Eh, drage, žene, uvijek ste mislile kako smo jednostavni, nemamo mašte, kako smo ponekad dosadni, ali, varate se! 

 

Napisao: Željko Marušić

 

Najčešće se govori i piše o tome što bi muškarac trebao učiniti kako bi djevojci ili njegovoj ženi bilo bolje. A što je s muškarcima? Što bi žene trebale činiti da i njima bude bolje?


Puno je toga

- Zalomili nam se da smo se previše opustili uz čašicu, ne zvocajte! Pokažite nam put do kreveta. Pijanoj osobi se ne isplati ništa govoriti, a može doći i do grde svađe. A sutradan? Bilo pa prošlo, ali to ne znači da nas ne možete razbuditi nekim loncem koji je "slučajno” lupio o pod, he, he…

Nerijetko se sjetim jedne pacijentice koja mi je došla s natečenim obrazom oko oka. A što je bilo? Štef je došel doma pijan i ona mu je počela prigovarati. Rekel joj je: "Baba, čkomi (ušuti)”, ali mu je i dalje prigovarala. I tako joj je nekoliko puta ponovio zamolbu na koju se oglušila, da bi joj zaprijetio da bu je lupil. Ona ga je pozvala da je lupi i – dobila je! Da, moje feministice i slične, dobila je što je tražila! A mogla je samo malo promisliti i sjetiti se, ponavljam, da se pijan oj osobi nema što prigovarati!

I još nešto. Priznala je da je pio i prije braka, a ona je mislila da će ga u braku promijeniti. Promijeniti odraslog čovjeka? Mo’š si mislit’!

 

- Zakasnili smo? Ne zanovijetajte i ne pričajte priče o tome kako ste točne ili, ne daj Bože, kako prijateljice imaju bolje muževe! Upoznale ste nas takvima i prihvatite nas! Uostalom, više ćete sebi zagorčati dan budući da se mi znamo ”isključiti”.

 

- Prevarili smo vas ili sumnjate u to? Prvo se pitajte kolika je krivica na vama. Što ste činile da nas otjerate u naručje druge? Ili što činite pa počinjete sumnjati? Nije neka obrana, ali se sjetite kako su bake govorile: "Pa, mora se muškarac negdje ispucati!”.

Najgore ste nakon poroda kada se u potpunosti posvetite djetetu. Tada "zaboravite” na supruga i jednog dana se iznenadite činjenicom da je našao drugu. Shvatit ćete ukoliko se sjetite koliko ste se namučili da dijete ne bi bilo ljuborno na pridošlicu (upravo rođenu sestru ili brata)! Shvaćate li sada?

 

- Ah, taj seks! Danas vas boli glava od posla, sutra od promjene vremena, preksutra je PMS, a dan kasnije smo vas iživcirali… Razmislite nad tim postupcima. Je li to prirodno? Vjerujte, nije, a posebno ne za muškarce od kojh bi mnogi htjeli, barem isprva, svakodnevni snošaj. Dobro se sjećam nekih pacijentica koje su mi rekle kako su svakodnevno, već desetljećima, "susretljive” prema supruzima, priznajući da ponekad za vrijeme seksa razmišljaju o tome što skuhati, ponekad kada će se već "skinuti” s nje, ali češće ipak uživaju. I, da, nema svađa niti ljutnje, niti ružnih riječi!

 

- O čuvenom kako nam je sve važnije od vas ne vrijedi ni trošiti riječi! Pa, izabrali smo vas (tako mi mislimo), točnije: zavele ste nas i sada smo vam trofej (stvarna činjenica). Ne volimo iskazivati osjećaje, a ako to i učinimo bit ćete nezadovoljne budući da ipak više želite pravog muškarca, zar ne?!

 

Takvi smo mi – muškarci

Kada muškarcu postane dosadno obično će igrati videoigricu, gledati nogometnu utakmicu (najradije s prijateljima), zaigrati košarku ili se jednostavno družiti s prijateljima. To je njihovo vrijeme za smirivanje. Da, žene, to biste trebale shvatiti i prihvatiti – zauvijek.

Ponekad su i muškarci u stresu, iako mislite da ništa ne rade u životu, a vi sve morate. Uostalom, muškarci ne kuhaju, ne brinu o djeci, ne idu po namirnice… Hm, uobičajeno žensko razmišljanje, a da se nikada nisu upitale kako je do toga došlo. Često kažem kako su se žene rodile da bi se udale i pokopale nas. Uznemirio sam vas i uvrijedio? Hajde, razmislite! Zar se zaista niste htjele udati (utjecaj tradicije i majke) i sve ste činile kako biste došli do "muškarca svog života”? A kako ste došle? Nerijetko glumeći naše mame, a u braku je bilo prekasno za bilo kakvu promjenu. Naučile ste nas tako. Kažu da poslije onih "smiješnih pokreta” nema kajanja!

A kako se stariji ženimo logično je da ćemo i ranije umrijeti. Nije baš tako lak život s vama, he, he…

 

I muškarci imaju one dane

Da, zaista su i muškarci u stresu i trebaju ga se riješiti. Da, i muškarci imaju one dane! Reći ćete kako možemo doći k vama i pojadati se kao što i vi činite prema nama, ali muškarci baš i ne vole o tome pričati sa ženama. Žele samo malo pobjeći u svoju samoću, što ne znači slabost. Dapače, time postajemo jači. 

Uostalom, sjetite se olakšanja kada dođete doma i skinete grudnjak nakon dugog (radnog) dana. Muškarci ga ne nose, ali neizravno to čine kada sjednu na omiljenu fotelju, uzmu bocu piva i krenu gledati neku utakmicu. Što ćete, različiti smo!

 

Pokažite mu da ga cijenite 

Mislite li da i muškarci ne žele osjetiti ukazao poštovanje žene prema njima? Mislite li da samo muškarci trebaju za obljetnice kupovati cvijeće, parfeme i izvesti vas na večeru kako biste daljnjih tjedan dana sjajili od sreće? Eh, da, i ne dao Bog da to učine na neki "običan” dan! Izludjet ćete ga sumnjama da vas je prevario jer kako bi mu tek tako samo od sebe palo na pamet kupiti vam poklon?! Lažem li?

Dakle, i vi ga iznenadite. Ne brinite, neće se rasplakati, pocrveniti ili skakati od sreće. On je ipak – muškarac. Neće biti ni glagoljiv, ali će biti sretan i ugodno iznenađen. Da, i neće posumnjati da ga – varate! Ali ćemo se, a da to ne znate, pred prijateljima itekako hvaliti svojom dragom i što je učinila za nas.

 

Volimo biti zamijećeni

Muškarci stvarno vole biti zamijećeni i osjećati se poštovanim. A posebno će nas razveseliti i učiniti nas ponosnim kada vidimo da žene nose (kradu) naše majice ili hudice. Ili na društvenim mrežama objave nešto o nama. Prirodno je, urođeno nam je, da to nećemo javno pokazati!

 

I dalje budite nezavisna žena, ali…

Muškarci se vole osjećati važni u životu. Tako i ženinom. Ne žele se osjećati kao netko tko je tu. Očekujemo od žena da pokažu osjećaje, pa nisu muškarci, zar ne? Volimo ponijeti teške vrećice u kuću, pridržati vrata, čak i plaćati račune na vrijeme. Mislite li da ne volimo da budete sretne? Uostalom, tada ćete manje prigovarati, he, he…

Da, voljenog pozovite u kuhinju, pokažite mu, ako ne zna, kako se nešto kuha. Naučite ga, podijelite poslove, radite na zajedništvu. Ne očekujte poticaj uvijek samo od njega, već sami nešto učinite i budite – nezavisna žena.

 

Seks

Teško će muškarac priznati kako voli zavođenje prije seksa i predigru. Potaknite ga na to i zaista ćete se ugodno iznenaditi. Da, i redovito seksajte! Bit ćete zadovoljnija, sretnija i zdravija žena. Nije to neka muška "fora” već znanstveno dokazana činjenica.

Muškarci su lovci. Nemojte odnos s njima učiniti dosadnim, leći u krevet i čekati da on sve obavi. Brzo će se zasititi i potražiti drugu, možda u mislima, a možda i stvarno. Iznenadite ga nekim pokretom ili jednostavno erotskim rubljem kako i mu dali do znanja što želite. Recite mu, u krevetu pokušajte s novim položajima ili potražite neka druga mjesta za snošaj. Možda na perilici koja radi ili je počela centrifugirati, gledate kroz prozor, a on otraga "radi”, a kao ustrašeni ste da će vas netko od prolaznika primijetiti, na kuhinjskom elementu ili "na brzika” dok iz smočnice nešto uzimate… Ništa nije dovoljno ludo! Vjerujte, oboje ćete biti presretni i u ćete život unijeti nove boje!

Jedna pacijentica mi je ispričala razgovor sa svojim tek 35-godišnjim prijateljicama koje su se tužile kako ih supruzi ili dečki s kojima žive – seksualno zanemaruju. Na kraju razgovora shvatila je da prijateljice smatraju da se za supruga, odnosno dragoga s kojim žive, više ne trebaju posebno truditi, odjenuti se u erotsko rublje, zavoditi ga. Jasno?

Ili još bolje. Obavezno pogledajte predstavu Seks i grad na balkanski način koja će vas neizmjerno nasmijati, ali i ponešto naučiti! Nikada neću zaboraviti razgovor između dvije sestre, od kojih je jedna velika "humanitarka" budući da seksa s mladićima, oženjenima i starim muškarcima. Ne, neću otkriti sadržaj, samo ću prenijeti jednu rečenicu: "A zamisli kako je muškarcu kada umoran dođe s posla, a dočeka ga žena koja smrdi po kelju i češnjaku prigovarajući što kasni!". Gleda li je tada kao poželjnu osobu? Sumnjam, a i vi sada, zar ne?

 

Putujte

Želite li dragog učinite posebno sretnim, predložite neko putovanje koje će uključivati nešto što ga posebno zanima. Muzeji nam baš nisu na vrhu zanimanja, ali ako je riječ nekom sportskom muzeju u Barceloni, muzeju piva u Češkoj ili muzeju seksa u Amsterdamu… Izaberite neke toplice, priuštite si masažu u paru i nikako ne zaboravite erotsko rublje! Oboje ćete zaista vrhunski uživati!

Ne tražite od dragog putovanje u Iran, Armeniju, Gruziju ili neko odredište koje vrvi crkvama, a svakodnevno se vozite i po tristotinjak kilometara. I ja se pitam odakle takve kretenske ideje putničkim agencijama za takve aranžmane. Izaberite nešto lagano, smirujuće. Češka je zaista lijepo odredište – ne samo zbog piva i Čehinja, Budimpešta također za vikend aranžman, dobro, i zbog dobre hrane i pića. I to uopće nije skupo. Nećete pogriješiti niti izborom slovenskih toplica, ali nikako ne zaboravite otići na vinsku cestu ili neki dobar restoran. Biti čitav dan u vodi treći dan nije nikakav užitak, vjerujte mi! I još nešto: ne budite priljepak na bazenu. Dopustite dragom malo slobode, neka dremucka udaljen od vas, neka krajičkom oka gleda komade. Oči ima da bi gledao, uživao u ljepoti drugih žena. Ne brinite, poslije ćete biti nagrađeni posebno dobrim seksom! Uostalom, tko vam brani i da vi odšacate nekog macana?!

Daleka putovanja su veliki izazov. Za njih se treba zajednički dogovoriti, dobro razmotriti gdje vam se zanimanje poklapa. Odmor u Bugarskoj, Tunisu, Turskoj i Grčkoj ne može biti dosadan, a i jeftin je. 

Tajland? Predivna država s predivnim ljudima. I najjačim seks turizmom na svijetu! Izaberete li ga za posjet u dvoje svakako svratite na ping-pong show. Puno ćete naučiti i vjerojatno se riješiti nekih neugoda za vrijeme spolnog čina, a i saznat ćete što sve  može žensko tijelo. 

Uštedjeli ste dovoljno novaca ili imate dobru plaću? Tahiti, Australija, Brazil ili užurbani Meksiko ili Nikaragva neka budu vaš sljedeći izbor.

I, za Boga miloga, ne pozivajte drago u shopping odredišta poput New Yorka, Londona, Pariza, Madrida… To može biti samo najkraći put do razvoda!

 

Muškarci uopće nisu jednostavni

Eh, drage, žene, uvijek ste mislile kako smo jednostavni, nemamo mašte, kako smo ponekad dosadni, ali, varate se! Učinite se sretnima! Sebe i svoje želje stavite na prvo mjesto, naučite ih ostvarivati i uživati u njima, a tada i svome muškarcu činiti ono što biste i sebi. Naravno, ono dobro. Iznenadit ćete se odličnim odazivom i novim uzletom na ljubavnom planu!


  isprintaj članak