Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Prehladna pića pojačavaju rad znojnih žlijezda i dovode do dehidracije
Objavljeno: 02.05.2018. 10:11  
Ne pijte prehladna pića
Ne pijte prehladna pića

Ukoliko ste mislili da će vas vrlo hladna pića u čaši punoj leda ohladiti, varate se. Takvi napitci ne nadoknađuju izgubljenu tekućinu iz tijela (znojenje radi vrućine). Naprotiv, duže se zadržavaju u želucu, a mineralnim solima, koja se nalazi u tim napitcima, treba više vremena da dospiju u stanice tijela. A, šo je najgore, takva previše rashlađena pića pojačavaju rad znojnih žlijezda i potiču mokrenje što opet dovodi do manjka tekućine u tijelu.

Najbolji izbor je piti napitke sobne temperature ili tople čajeve na koje ćete nailaziti u svim turistima omiljenim zemljama s vrućom klimom, npr. od Turske ili Tunisa do Indije.

Dobar izbor je i limunada gdje desetinu čini sok od limuna, a devet desetina obična voda. Popijete li dvije i pol litre limunade dnevno nadoknadit ćete elektrolitičku ravnotežu u tijelu, ublažiti umor, spriječiti ili smanjiti glavobolju i onbamrlost. 

  isprintaj članak