Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Djelujte staloženo
Objavljeno: 11.03.2021. 07:45  
Negativni govor tijela - pogrešni položaji nogu i stopala
Negativni govor tijela - pogrešni položaji nogu i stopala

Slikao: Željko Marušić

Loše držanje također loše utječe na raspoloženje, razinu napetosti (stresa) i samopoštovanje. Primjerice, spuštena ramena mogu dati dojam da se osjećate umorno i slabije nego što zapravo jeste.

 

Loši položaji nogu i stopala

Kada god sjedite, noge i stopala mogu slati nesvjesne poruke. Udaljenost između koljena ili nogu može reći nešto o vašoj osobnosti.

Ako držite noge stisnute, pokazuju negativan govor tijela.

Ako su vam koljena zajedno, a stopala razdvojena, doživjet će vas kao osobu nesigurnu od djetinjstva. Prekriživši noge pokazujete obrambeni stav. A ako noge držite raširene signalizirate određeni stupanj dominacije. Ali to također može pokazati aroganciju i često je neprikladan položaj u službenim situacijama.

Čak i ako vam noge nisu previše blizu ili udaljene, vaša stopala mogu predstavljati odgovornost. Pokreti stopala su velika "spoznaja” koje često nismo svjesni. Što više stopalima lupkate o pod ili njima idete gore-dolje pokazujete živčanost i tjeskobu.

Sjednite s obje noge blizu jedne drugoj u neutralnom položaju.

 

Djelujte staloženo

Sjednite s obje noge blizu jedna drugoj (ne čvrsto zajedno) u neutralnom položaju. To vam omogućuje da djelujete mirno, pažljivo i otvoreno za razgovor. Ne zaboravite da noge držite ispred sebe, a ne sa strane. Poput sklopljenih ruku, to može značiti da se trenutno ne osjećate samouvjereno ili se osjećate ugodno. I na kraju, držite obje noge mirno i ravno na podu.

  isprintaj članak