Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Negativni govor tijela je vrlo očit
Objavljeno: 16.08.2020. 09:46  
Negativni govor tijela: Prekrižene ruke
Negativni govor tijela: Prekrižene ruke

Snimo: Željko Marušić

Negativni govor tijela itekako može utjecati na to hoćemo li napredovati kako na poslovnom tako i osobnom polju, u svojim osobnim odnosima ili u životu u cjelini.

Pogledajmo jedan od najčešćih negativnih govora tijela, a onda prionimo ispravljanju.

 

Prekrižene ruke

Problem s prekriženim rukama je poput stvaranja znaka X kako biste se zaštitili u dječjim igrama. Prekrižene ruke šalju poruku da se branite. Tko god razgovara s vama može vas, vidjevši vaše prekrižene ruke, smatrati nedojmljenim ili nezainteresiranim za ono što vam govore. I na kraju, križanje ruku čini vas nepristupačnim.

 

Kako se popraviti: 

Držite ruke otraga. Ipak, najbolje ih je držati usporedno s tijelom. To ne samo da pokazuje koliko ste otvoreni za razgovore, nego šalje poruku snage i samopouzdanja. Istraživanja su čak otkrila da ćete se sjećati sadržaja razgovora 25% više dok slušate neprekriženim rukama.


  isprintaj članak