Pakiranje stvari za piknik u kovčeg ili naprtnjaču
Ukoliko niste pripremljeni, dragocjena prilika za odličan piknik može biti propuštena! ...
Argentina dopušta odabir spola "x" u osobnim dokumentima
Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) već prepoznaje osobne dokumente s rodom x, koji uključuju ljude koji se identificiraju izvan tradiciona ...
Pogledajte kako odmara zgodni Fran
Fran FM posljednjih mjeseci stalno puni medije. Njegove pjesme „Influencerica“ i „Me gusta“ postale su sastavni dio svakog radijskog glazbenog programa, no prij ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ljepota
Nemoguće je imati savršeno lice iz reklame, ali postoji i moguće!
Objavljeno: 06.07.2020. 07:58  
Nekolicina tajni za dobar izgled kože i privlačnost
Nekolicina tajni za dobar izgled kože i privlačnost

Dominik Sporiš

Koža - najveći organ tijela, prva na udaru svega, od virusa, bakterija do sunčeva svjetla, štetnih zračenja, zraka, hladnoće ili topline. 

Upravo sve navedeno koža osjeti prva. 

Znamo svi kako je vrlo bitno, ako ne i najbitnije, pravilnu njegovati kožu koja je ionako vrlo osjetljiva. Mnogo vas se upita kako izgledati poput modela s reklama za L'oreal, kako imati kožu bez ijedne "točkice", bore ili nepravilnosti. 

 

Napisao: Dominik Sporiš

 

Neka vas reklame ne zavaravaju! Sve fotografije su provučene kroz filtere, radi se poseban "beauty" photoshop (kompjutorksa obrada fotografije ili s nimke), izglađuje se i najsitnija nepravilnost na licu modela. Stoga, nemoguće je imati savršeno lice iz reklame, ali postoji i moguće! Postoji nekoliko trikova kojima možemo naše lice održali lijepim i svježim.

Godinama se bavim modelingom. Tako sam saznao nekolicinu (čuvanih) tajni za dobar izgled kože i, vjerujte, vrlo je jednostavno. Draž je u doziranju i pravilnom postupanju prema vlastitoj koži. 

Mnogi od nas modela, muče se s licem nakon snimanja nekog editorijala nakon višesatnog vremena provedenog pod vrućim reflektoroma. Svo vrijeme se znojimo i sav makeup se topi i začepljuje pore.

Nakon izloženosti šminkanju ili nakon naporna dana, operite temeljito lice, napravite piling (preporučam piling s kristalima soli iz Mrtvog mora ili zemlje/gline). Nakon pilinga, osobno nanosim relaksirajući serum od aloe kao i kremu Aloe It's Skin (Korea). Da, koristim korejsku kozmetiku koja je postala hit i kod nas, a dostupna je u Bipa trgovinama po pristupačnim cijenama. I ja već zadovoljan korisnik. 

 

Dlačice kod muškaraca

Možda se neki muškarci u Hrvatskoj srame brijati noge, pazuhe, prepone, prsa, no kada stignu ljetni dani zbog njih se širi baš i ne najugodniji miris.

Ne bojte se! Uzmite stvar u svoje ruke. Najlakši način uklanjanja dlaka s muškoga tijela je krema koju se nanese i nakon desetak minuta se špahtlicom makne dlake. Kremu se može kupiti u svakom dm-u ili boljoj trgovini.

Egipatska pasta ili vosak također su odličan izbor za one koji podnose bol. No, ukoliko ste osjetljivi na bol prilikom čupanja dlaka, onda je prvi primjer ipak bolji izbor za vas.

Britvice? Da, to je najjeftiniji i najbrži način, ali mogućnost pojave uraslih dlaka i crvenilo kože, posebice ako poslije štedite na umirujućem losionu ili kremi poslije brijanje, a treba je puno, svakako nisu najugodniji.

Ukoliko ste još uvijek skeptični, onda će mašinica ipak biti vaš odabir. 

 

Vodite brigu o svojoj koži. Doslovnih pet minuta dnevno bit će vrlo vidljivi, a vaša bolja polovica će biti iznimno sretna i ponosna na vas.

  isprintaj članak