U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Paprika
Ostavimo li da plodovi potpuno dozriju na stabljici, paprika će prestati cvjetati. ...
Kako očistiti prijenosno računalo puno mikroba
Za vrijeme dok se suši pametno računalo upotrijebite vrijeme i operite ruke! Na taj način nećete vratiti klice na svoj novo dezinficirani uređaj. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Vlada kaže da su ovi iznosi usporedivi s avionskim kartama u ekonomskoj klasi
Objavljeno: 27.06.2020. 15:50  
Njemačka vlada izdaje račune turistima dovezenim za vrijeme epidemije
Njemačka vlada izdaje račune turistima dovezenim za vrijeme epidemije

Sidney - Glass Island (Australija)

 

Njemačka vlada pomogla je svojim, približno 67.000 turista u inozemstvu, da se vrate u domovinu nakon što su države počele zatvarati svoje granice zbog širenja korona virusa. Turistima su sada počeli izdavati račune u iznosu od 200 do 1000 eura. Vlada očekuje da će prikupiti oko 40 posto od 94 milijuna eura koje je utrošila na operaciju velikih razmjera.

Troškovi će biti podijeljeni. Turistima koje su prevozli s Kanarskih otoka i sjeverne Afrike naplatit će 200 eura. Onima koje su prebacili iz Južne Afrike i Kariba 500 eura, a stotinu eura više platit će oni koji su spašeni iz Južne Amerike i Azije. Nijemcima, koje su prevezli iz Australije i Novog Zelanda, naplatit će 1.000 eura.

Vlada kaže da su ovi iznosi usporedivi s avionskim kartama u ekonomskoj klasi.

Tijekom epidemije ukupno se 240.000 Nijemaca vratilo u domovinu. Većina ih je putovala s putničkim agencijama, pa su se u svojoj organizaciji i na njihov trošak vratili u Njemačku. Njih, 67.000 turista koji su putovali sami, vlada je vratila s 260 letova iz 65 država. 

  isprintaj članak