Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Nove mjere stupile su na snagu danas
Objavljeno: 21.05.2020. 22:01  
Novi higijenski i sigurnosni standardi na redovnim letovima Emiratesa
Novi higijenski i sigurnosni standardi na redovnim letovima Emiratesa

Emirates postavlja vodeće sigurnosne standarde za putnike ususret ponovnoj uspostavi letova

 

Emirates je predstavio višestruke mjere kojima iskazuje brigu o svojim zaposlenicima i putnicima tijekom svake faze putovanja, pritom mijenjajući sigurnosne i higijenske standarde bilo u zrakoplovu ili na tlu. Nove mjere stupile su na snagu danas slijedom obnove redovnih putničkih letova na devet odredišta.

„Emirates provodi sveobuhvatan skup mjera u svakoj fazi putovanja kako bi se unaprijedila dezinfekcija svih dodirnih površina te osiguralo zdravlje i sigurnost naših putnika i zaposlenika. Opasnost od zaraze u zrakoplovu i sad je već vrlo nizak, ali mi smo uložili dodatan trud pri razmatranju svakog koraka putovanja, od prijave na let do iskrcaja. Surađujemo sa svim važnim službama u Dubaiju uključujući zračnu luku, ured za useljenje te nadležne u zdravstvu i zrakoplovstvu kako bismo uspješno provodili nove mjere. Nastavit ćemo se savjetovati sa stručnjacima u svrhu dodatnih unapređenja i prilagodbe na promjene" - rekao je Adel Al Redha, glavni operativni direktor Emiratesa.

 

Prijava na let (Check-in)

Emirates je uveo podjelu besplatnih higijenskih setova svakom putniku prilikom prijave u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai te na letovima prema Dubaiju. Setovi uključuju maske, rukavice, antibakterijske maramice i sredstvo za dezinfekciju ruku. Sadržaj higijenskih setova u skladu je s nizom dodatnih mjera koje su već uvedene kako bi se zaštitilo putnike. Rukavice i maske obvezne su za sve korisnike i zaposlenike u zračnoj luci u Dubaiju dok je na Emiratesovim letovima obvezno samo nošenje maski. Po dolasku u zračnu luku, toplinski skeneri smješteni diljem prostora mjere temperaturu svim putnicima i zaposlenicima. Na tlu i u čekaonicama postavljene su oznake kako bi se putnicima pomoglo u održavanju nužne fizičke udaljenosti na područjima za prijavu, imigracijsku kontrolu, ukrcavanje i prijevoz. Zračna luka također je postavila zaštitne pregrade na svakom check-in i imigracijskom pultu kako bi se putnicima i zaposlenicima osigurao dodatan osjećaj sigurnosti tijekom razgovora.

 

Putnici u tranzitu

Putnici koji prolaze kroz Međunarodnu zračnu luku Dubai kako bi presjeli na drugi let prilikom iskrcaja proći će provjeru toplinskim skenerom. Na pultovima za tranzitne putnike također su postavljene zaštitne pregrade kao dodatna mjera opreza. Osoblje zračne luke odjeveno u osobnu zaštitnu opremu (PPE - Personal Protective Equipment) putnicima će sa sigurne udaljenosti biti dostupno za dodatnu pomoć. Uz to, putnicima će prije ukrcavanja na povezani let biti predani dodatni higijenski setovi.

 

Ukrcaj u zrakoplov

Redoslijed ukrcavanja promijenjen je na način da se putnike ukrcava prema redu sjedenja. Kreće se od zadnjeg prema prvom redu u zrakoplovu, a putnike se ukrcava u manjim grupama. Prostor za čekanje također je prilagođen kako bi se osiguralo da svi putnici poštuju međusobni razmak, a ukrcaj će nadgledati Emiratesovo osoblje odjeveno u osobnu zaštitnu opremu. Vrata na ukrcaju temeljito se čiste i dezinficiraju nakon svakog ukrcaja.

 

Mjere u zrakoplovu

Svi članovi kabinskog osoblja u zrakoplovu u potpunosti su odjeveni u osobnu zaštitnu opremu. Kako bi se zadržali najviši standardi sigurnosti i higijene, na svim letovima koji traju duže od 90 minuta bit će i poseban djelatnik zadužen za čišćenje sanitarnog čvora svakih 45 minuta. Svaki je zahod opremljen dezinficirajućim sapunom i uputama za pranje ruku. Kako bi se umanjio rizik od zaraze putem dodira, časopisi i tiskani materijali trenutno su i dalje nedostupni na svim letovima. U premium klasama putnicima će biti dostupni jednokratni jelovnici i vinske karte. Predmeti poput madraca, jastuka, deka, slušalica i igračaka bit će posebno zapakirani. Emirates nastavlja posluživati tople obroke koristeći visokokvalitetan pribor za jelo i posuđe sterilizirano prije svake upotrebe. Prtljaga za kabinu mora se predati prilikom prijave, a putnici u zrakoplov mogu unijeti samo nužne predmete poput prijenosnog računala, ručne torbe, aktovke i predmeta za djecu. Za određena odredišta unutar Emiratesove mreže putnici trebaju ispuniti formulare Health Declaration Forms, a preporuča se ponijeti vlastitu olovku. Emiratesove suvremene kabine unutar zrakoplova opremljene su naprednim zračnim filtrima HEPA koji uklanjaju 99,97 posto virusa te prašinu, alergene i mikrobe iz zraka u zrakoplovu kako bi se osiguralo zdravije i sigurnije okruženje tijekom leta. Nakon putovanja i po slijetanju u Dubai, svaki će zrakoplov proći kroz unapređene metode čišćenja i dezinfekcije.

 

Emiratesova posada

Kako bi zaštitio svoje zaposlenike, Emirates je organizirao automobilski prijevoz za svoje letačko i kabinsko osoblje pa tako vozači dolaze po zaposlenike u njihov dom prije leta te ih voze kući na kraju smjene. Operativna posada za svoje se letove prijavljuje u posebnoj prostoriji unutar zračne luke prije no što ih se prevozi u zrakoplov. Presjedanja u odredišnim gradovima smanjena su gdje god je to moguće, a na letovima na dugim relacijama gdje su presjedanja neizbježna, posada se smješta u zasebne hotelske sobe. Po povratku u Dubai gdje se nalazi baza svih članova kabinskog osoblja Emiratesa, svi zaposlenici testiraju se na covid-19. Nakon svakog leta, svakom članu posade propisana je karantena u trajanju od 14 dana u vlastitom domu, osim ako nisu na dužnosti.

  isprintaj članak