Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Novi Zeland će zatvoriti svoje granice svima koji nisu državljani ili osobe sa stalnim prebivalištem
Objavljeno: 19.03.2020. 06:44  
Novi Zeland će zatvoriti sve granice u ponoć
Novi Zeland će zatvoriti sve granice u ponoć
 

Novozelandska granica će biti zatvorena za sve koji nisu novozelandski državljani ili nisu stalno nastanjeni od 23,59 sati po novozelandskom vremenu, odnosno 11,59 po našem. Djeci i partnerima građana Novog Zelanda i stalnim stanovnicima bit će dozvoljen ulazak.

I za stanovnike s područja Tihog oceana bit će granica zatvorena, kao i za privreme radnike i vlasnici privremenih viza kao što su studenti.

Zabrana se odnosi na ljude koji nisu radnici, a osoblje teretnih brodova i zrakoplova izuzeti su od zabrane ulaska. Osobe koje su nedavno došle na Novi Zeland iz drugih država još uvijek se moraju samoizolirati, a one koji već dulje borave trebaju otići na pregled kako bi mogli otići kući.

Odluka je donesena između 16 i 17 sati večeras (u trenutku objave ove vijesti na Novom Zelandu je 18,42 sati). Samo je australski predsjednik vlade Scott Morrison prethodno obaviješten o tim promjenama.

I ranije su postojale zabrane putovanja svima iz Kine i Irana, a svi ostali, osim onih s Tihog oceana, morali su se samoizolirati na 14 dana.

Ranije, danas popodne po novozelandskom vremenu, vlada je najavila zabranu okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru.

Novozelanđanima je rečeno kako se trebaju pripremiti za širenje koronavirusa Covid-19, ali ne smiju strahovati, pogotovo zbog glasina i dezinformacija.

Broj potvrđenih slučajeva Covid-19 na Novom Zelandu danas se povećao za osam na 28.


  isprintaj članak