U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Paprika
Ostavimo li da plodovi potpuno dozriju na stabljici, paprika će prestati cvjetati. ...
Kako očistiti prijenosno računalo puno mikroba
Za vrijeme dok se suši pametno računalo upotrijebite vrijeme i operite ruke! Na taj način nećete vratiti klice na svoj novo dezinficirani uređaj. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Konačno praznici
Objavljeno: 30.04.2013. 10:32  
Obiteljski godišnji odmor
Obiteljski godišnji odmor

Putovati biciklom kroz Maleziju, Tajland, Novi Zeland ili Šri Lanku je doživljaj već sam za sebe. Ali ako takav put planirate s dvoje djece u starosnoj dobi od pet i dvije godine, stvar je još pustolovnija. Ipak, obitelj iz Osijeka ostvarila je svoj san i nakon polugodišnjeg planiranja odletjeli su s dva bicikla plus prikolica u Malu Aziju i započeli jednogodišnje putovanje. Nezaboravan doživljaj također i za njihovo dvoje djeece. Ono što druga djeca možda znaju s televizije, ovi su malci vidjeli uživo.

Takvo posebno obiteljsko putovanje ne mora odgovarati ukusu mnogih roditelja.

Ipak, roditelji rado idu na putovanja. U pravilu daju prednost apartmanima ili kućama. Tada nisu vezani za nikakvu rutinu. Doduše, tko voli individualnost mora se za sve sam pobrinuti. Za svaki dan treba sastaviti novi program, a pronaći ono što bi najbolje odgovaralo zahtjevima i malih i velikih je teško uskladiti, posebno ako su zanimanja unutar obitelji različita, ili je razlika u godinama između djece prevelika. Može biti zaista opuštajuće, rezervirati smještaj s organiziranim slobodnim vremenom i čuvanjem djece. Tada se može, ali i ne mora, provoditi sve vrijeme zajedno, a roditelji imaju vremena i za sebe.

Druga mogućnost: Odmor koji ćete organizirati sami i uključiti u njega nešto akcije. I to za mlade znači uvijek mnogo zabave s istogodišnjacima. Zašto ne putovati s prijateljima iz obitelji koja ima djecu u istom uzrastu? Ili povesti najboljeg prijatelja svojeg djeteta?


  isprintaj članak