Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Masovno samoubojstvo ptica u Indiji
Želite li se odvojiti od monotonije svakodnevnog života, trebali biste posjetiti neobična mjesta u Indiji i ostati zaprepašteni. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Konačno praznici
Objavljeno: 30.04.2013. 10:32  
Obiteljski godišnji odmor
Obiteljski godišnji odmor

Putovati biciklom kroz Maleziju, Tajland, Novi Zeland ili Šri Lanku je doživljaj već sam za sebe. Ali ako takav put planirate s dvoje djece u starosnoj dobi od pet i dvije godine, stvar je još pustolovnija. Ipak, obitelj iz Osijeka ostvarila je svoj san i nakon polugodišnjeg planiranja odletjeli su s dva bicikla plus prikolica u Malu Aziju i započeli jednogodišnje putovanje. Nezaboravan doživljaj također i za njihovo dvoje djeece. Ono što druga djeca možda znaju s televizije, ovi su malci vidjeli uživo.

Takvo posebno obiteljsko putovanje ne mora odgovarati ukusu mnogih roditelja.

Ipak, roditelji rado idu na putovanja. U pravilu daju prednost apartmanima ili kućama. Tada nisu vezani za nikakvu rutinu. Doduše, tko voli individualnost mora se za sve sam pobrinuti. Za svaki dan treba sastaviti novi program, a pronaći ono što bi najbolje odgovaralo zahtjevima i malih i velikih je teško uskladiti, posebno ako su zanimanja unutar obitelji različita, ili je razlika u godinama između djece prevelika. Može biti zaista opuštajuće, rezervirati smještaj s organiziranim slobodnim vremenom i čuvanjem djece. Tada se može, ali i ne mora, provoditi sve vrijeme zajedno, a roditelji imaju vremena i za sebe.

Druga mogućnost: Odmor koji ćete organizirati sami i uključiti u njega nešto akcije. I to za mlade znači uvijek mnogo zabave s istogodišnjacima. Zašto ne putovati s prijateljima iz obitelji koja ima djecu u istom uzrastu? Ili povesti najboljeg prijatelja svojeg djeteta?


  isprintaj članak