Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
“Sada je vrijeme. Moja Slovenija”
Objavljeno: 26.08.2020. 20:50  
Objavljen je javni poziv za poslovne subjekte koji u Sloveniji obavljaju djelatnost turističkog menadžmenta
Objavljen je javni poziv za poslovne subjekte koji u Sloveniji obavljaju djelatnost turističkog menadžmenta

Slovenska turistička zajednica (STO) objavila je danas javni poziv za poslovne subjekte koji se u Sloveniji bave turizmom. Za provedbu predmeta javnog poziva na raspolaganju je do 146.000 eura, što će nas potaknuti da upoznamo Sloveniju i poboljšamo turistička iskustva, a korisnici mogu podnijeti prijave za projekte koji će se održati od 10. rujna do 1. prosinca 2020. godine.

U skladu s vizijom Slovenije kao zelenog malog (butik) odredišta za doživljaje s pet zvjezdica, javni poziv podržava poboljšanje kvalitete doživljaja posjetitelja u odredištu i potiče jedinstveno, osobno iskustvo slovenske turističke ponude, čemu doprinosi školovani kvalitetan turistički vodič. Turistički vodiči, svojim specifičnim poznavanjem prirodne i kulturne baštine odredišta ili pojedinog turističkog proizvoda, daju važan doprinos geografskom rasprostranjenosti turističkih tokova širom Slovenije i sezonizaciji turističkih posjeta.

Javni poziv namijenjen je poslovnim subjektima koji u Sloveniji obavljaju djelatnost turističkog upravljanja ili ga prodaju na tržištu kao dio svoje gospodarske djelatnosti. Usluge turističkih vodiča nakon ovog javnog poziva mogu biti dostupne domaćim ili stranim gostima. Korisnici mogu podnijeti prijave za projekte koji će se održati od 10. rujna do 1. prosinca 2020. Za provedbu predmeta javnog poziva na raspolaganju je do 146 000 eura.

 

Zdravko Počivalšek, ministar gospodarskog razvoja i tehnologije: „Naš prioritet i cilj je pomoći slovenskom turizmu i zaposlenima u ovoj industriji koja je pretrpjela najveću štetu i gubitak prihoda uslijed pandemije covida-19. Drago mi je što smo već dosadašnjim mjerama ove ljetne turističke sezone pomogli mnogim ljudima. Javnim pozivom za financiranje turističkih vodiča poduzeli smo dodatni korak u pravcu poticanja turističke potražnje. Vjerujem da će mjera biti učinkovita i da će odgovor biti dobar. Također vjerujem da će slovenski turisti rado upoznati kulturnu i prirodnu baštinu koja će im biti predstavljena na vođenim turnejama. Možda će takav način otkrivanja Slovenije potaknuti nekoga da koristi turistički vaučer na mjestima koja još nije posjetio. "

 

Mag. Maja Pak, direktorica WTO-a: „Turističko vođenje ne znači samo vođenje turista na njihovom putovanju, već također poboljšava kvalitetu iskustva na odredištu. Kvalificirani i licencirani turistički vodiči neprocjenjivi su u stvaranju jedinstvenih, izvornih i osobnih iskustava. Vjerujem da će ova mjera pomoći u oporavku slovenskog turizma i značajno će pridonijeti otkrivanju i poznavanju Slovenije od strane domaćih i stranih gostiju u jesenskim mjesecima. Kampanjom "Sada je vrijeme. Moja Slovenija”, koju je WTO pokrenula u svibnju i potiče narod Slovenije na odlazak u vlastitoj državi na odmor, dodatna je prilika da našu zemlju još bolje upoznaju, upoznaju njenu povijest, kulturu i mnoge priče u odredištima širom Slovenije."

  isprintaj članak