Six-Pack Abs i američki predsjednici
Bilo bi nategnuto reći da Amerikanci biraju predsjednike na temelju tjelesnog izgleda, ali se birači često smiju kandidatima koji zrače energijom. ...
Kada zvati Hitnu pomoć?
Na broju 94 intervencije uvijek prima liječnik, a ne telefonist u centrali, kako se često pogrešno misli. ...
Zagrepčanin Mario osvaja proteinskim sladoledom
Zagrepčanin je osmislio proteinski sladoled koji za razliku od klasičnog, ne sadrži ni šećer ni masnoće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Knjige, radionice, umjetničko stvaralaštvo, koncerti, mural...
Objavljeno: 13.06.2019. 14:49  
Od 11. do 16. lipnja je Martićeva ulica u žarištu
Od 11. do 16. lipnja je Martićeva ulica u žarištu
  • Od 11. do 16. lipnja je Martićeva ulica u žarištu

Ovaj lipanjski tjedan obilježit će programi kulturnih organizacija aktivnih u četvrti koje pozivaju na uživanje u dobrom stvaralačkom ozračju. Zanimljivih poticaja i dobre zabave neće manjkati u nizu razgovora i predavanja, radionica, zahvata u prostoru, raznovrsnih događanja (predstavljanja, rasprava, projekcija, čitanja itd.), uz popratni glazbeni i filmski program.

Časopis Flaneur, nomadski, neovisni časopis te dugogodišnji partneri festivala, udruga GMK i Galerija Miroslav Kraljević organiziraju radionicu osmišljenu kako bi stanovnici grada u suradnji s umjetnicima sagledali Martićevu ulicu iz novog kuta i predtvili je svijetu. Svako novo izdanje Flaneura usmjereno je na jednu ulicu u jednom svjetskom gradu te obuhvaća kompleksnost ulice, njene slojeve i fragmentiranu prirodu s naglašenim književnim pristupom. Nakon radionice će, u sljedećoj fazi projekta, biti izdan časopis posvećen njezinim rezultatima.

Popularni i raznoliki program Booksa u parku, uključuje i razgovore, predavanja, čitanja proze i poezije. U sklopu programa vodeći hrvatski pisci, pjesnici, kritičari, zajedno s novim nadama na književnoj sceni će u parku ispred Bookse ispuniti sunčana popodneva u Martićevoj književnim i umjetničkim žamorom. 

Ispred kluba Booksa održat će se program radionica za djecu koje objedinjuju stvaralačko izražavanje i društveni angažman, a odrasli će moći sudjelovati u programu "Raspričavanje” koji vodi književnica Ivana Bodrožić koja će održati i voditi radionicu pisanja kratkih priča.

Za vrijeme trajanja programa na Sajmu malih književnih izdavača će se moći pronaći naslovi od (ne)poznatih autora do nobelovaca, a iz kluba Booksa pozivaju na razgovor s izdavačima, pa čak i cjenkanje. 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, i ove godine će umjetnički obogatiti jedan kutak četvrti. U neposrednoj blizini Martićeve ulice će tijekom cijelog tjedna Lav Paripović oslikavati muralom trafostanicu na dijelu Martićeva - Vojnovićeva - Brešćenskog - Biankinijeva. Prilika je to za promatranje umjetničkog postupka i druženje s umjetnikom. 

Nakon popodneva provedenih na nekom od stvaralačkih točaka, uputite se (ili ostanite) ispred kluba Booksa gdje će se održavati zabavni program. U petak 14. lipnja u sklopu programa Škrabica u čast Anti Perkoviću nastupit će osebujni freak-folk kantautor Eine, a subotu 15. lipnja  svirat će Bebe Na Vole, odnosno Adam Semijalac, po mnogima vodeći hrvatski blues glazbenik.

U sklopu filmskog programa, u suradnji s udrugom Restart, prikazat će se najbolji dokumentarni filmovi polaznika i polaznica Restartove Škole dokumentarnog filma u prethodne dvije godine. 

  isprintaj članak