U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Muškarca se pozna po gaćama
Materijal od kojeg se proizvedi muške gaće mora biti vrhunske kakvoće. ...
Turizam je treća izvozna grana svijeta
Prošlu godinu odlikuje održiv rast u mnogim odredištima. ...
Anketa


D-Marin Dalmacija postaje nautičko središte svijeta
Objavljeno: 20.06.2018. 14:33  
Od 20. do 24. lipnja 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cup
Od 20. do 24. lipnja 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cup

Najbolji svjetski jedriličari nastavljaju svoj boravak u Hrvatskoj. Nakon sjajne organizacije Šibenik 52 Super Series Sailing Weeka u D-Marin Mandalini, prestižnu klasu TP52 ugostit će najveća hrvatska marina. Više od 500 sudionika već je stiglo u Sukošan, a D-Marin Dalmacija bit će domaćin 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cupa od 20. do 24. lipnja.

Važnost ovakvih događanja za hrvatski turizam na današnjoj su konferenciji za medije istaknuli Burak Baykan, CEO D-Marin grupe, Agustin Zulueta, CEO 52 Super Series i Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

 „Velik je značaj ovih regata za D-Marin i Doğuş grupu, ali prvenstveno za Hrvatsku i turizam u cijelosti. Već sada mogu najaviti kako se ova prestižna regata vraća na Jadran 2020.“, istaknuo je Burak Baykan, CEO D-Marin grupe.

Jedni od najboljih svjetskih jedriličara Dean Barker i Vasco Vascotto već su bili u Hrvatskoj. Talijan na Luna Rossi je na Jadranu proveo čitavo djetinjstvo, a Australac je na našoj obali osvojio nekoliko regata, uključujući i premijernu TP52 u Šibeniku s Quantumom.

„Bio sam u Hrvatskoj nekoliko puta, u Splitu, a i naravno u Šibeniku prošli mjesec gdje smo pobijedili, što je bilo sjajno iskustvo. Zadar je predivan grad i zato sam sretan što smo dobili priliku prisustvovati ovakvoj prestižnoj regati“, izjavio je Dean Barker, jedriličar koji je sa samo 26 godina osvojio America's Cup.

Dok su osvajač pet olimpijskih medalja Robert Scheidt, najstariji olimpijski pobjednik u jedrenju Santigao Lange, dvostruki osvajač America's Cupa James Spithill i ostatak jedriličarske kreme na službenom treningu imali posljednje pripreme uoči starta regate, nautički spektakl u D-Marin Dalmaciji pozdravili su i čelni ljudi iz turizma.

 „Događaj okuplja elitu svjetskog jedrenja i daje posebnost našoj županiji. U našoj promidžbi nezaobilazno je naglašavati otoke, kristalno čisto more i infrastrukturu koju imamo – ovo je županija s najvećim brojem vezova u cijeloj Hrvatskoj“, naglasila je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

Od srijede do nedjelje u planu je održavanje deset jedrenja, a službeni start svaki je dan u 12,00 sati. D-Marin Dalmacija domaćin je 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cupa od 20. do 24. lipnja.

 

Posade za Zadar:

•          Alegre – Andy Soriano (SAD/VB)

•          Azzurra – Alberto Roemmers (ARG/ITA)

•          Gladiator – Tony Langley (VB)

•          Luna Rossa – Patrizio Bertelli (ITA)

•          Onda – Eduardo de Souza Ramos (BRA)

•          Paprec Recyclage – Jean Luc Petithuguenin (FRA)

•          Phoenix – Hasso/Tina Plattner (JA)

•          Platoon – Harm Müller-Spreer (NJEM)

•          Provezza – Ergin Imre (TUR), 2018 Vrolijk

•          Quantum Racing – Racing Doug DeVos (SAD)

•          Sled – Takashi Okura (SAD)

  isprintaj članak