Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Neispravna vozila će biti odmah upućena na tehnički pregled
Objavljeno: 02.07.2019. 11:29  
Od danas stroga kontrola klima uređaja u javnom prijevozu
Od danas stroga kontrola klima uređaja u javnom prijevozu

Beograd (snimio: Željko Marušić)

 

Prema pisanju beogradske Politike danas je 78 prometnih inspektora i komunalnih policajaca krenulo provjeravati rade li klima uređaji u sredstvima javnog prijevoza u Beogradu. Svi prijevoznici, u čijim autobusima neće raditi klima uređaji radi štednje goriva, bit će kažnjeni na licu mjesta s dva milijuna dinara, što je približno 126.000 kuna(!), a vozila će biti odmah upućena na tehnički pregled.

Goran Vesić, gradonačelnik Beograda, izjavio je da se ta odluka jednako odnosi na privatne prijevoznike u javnom gradskom prijevozu i na GSP (Gradsko saobraćajno preduzeće) koji će jednako tako biti kažnjavan.

Ipak postoji  nedoumica vezana uz tramvaje. Naime, beogradskim tračnicama i dalje voze češki tramvaji i autobusi – tzv. japanci, koji nemaju klima uređaje. Postavlja se pitanje kako će se u tom slučaju odnostiti nadležni budući da su, prilikom sklapanja ugovora, od privatnih prijevoznika tražena vozila s ugrađenim klima uređajima, a brojna vozila GSP-a ih nemaju.

 

U Zagrebu je stanje loše

Dodajmo kako u Zagrebu također vozi veliki broj tramvaja bez klima uređaja budući da su novi tramvaji domaće proizvodnje loše izrađeni i stalo se kvare, uglavnom voze s dva, a ne četiri motora, hidraulika se stalno kvari, a vozači nepotrebno otvaraju sva vrata, umjesto ona za koja su to putnici zatražili.

Također je u Zagrebu i primjetan broj neispravnih autobusa!

  isprintaj članak