Six-Pack Abs i američki predsjednici
Bilo bi nategnuto reći da Amerikanci biraju predsjednike na temelju tjelesnog izgleda, ali se birači često smiju kandidatima koji zrače energijom. ...
Kada zvati Hitnu pomoć?
Na broju 94 intervencije uvijek prima liječnik, a ne telefonist u centrali, kako se često pogrešno misli. ...
Zagrepčanin Mario osvaja proteinskim sladoledom
Zagrepčanin je osmislio proteinski sladoled koji za razliku od klasičnog, ne sadrži ni šećer ni masnoće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Neispravna vozila će biti odmah upućena na tehnički pregled
Objavljeno: 02.07.2019. 11:29  
Od danas stroga kontrola klima uređaja u javnom prijevozu
Od danas stroga kontrola klima uređaja u javnom prijevozu

Beograd (snimio: Željko Marušić)

 

Prema pisanju beogradske Politike danas je 78 prometnih inspektora i komunalnih policajaca krenulo provjeravati rade li klima uređaji u sredstvima javnog prijevoza u Beogradu. Svi prijevoznici, u čijim autobusima neće raditi klima uređaji radi štednje goriva, bit će kažnjeni na licu mjesta s dva milijuna dinara, što je približno 126.000 kuna(!), a vozila će biti odmah upućena na tehnički pregled.

Goran Vesić, gradonačelnik Beograda, izjavio je da se ta odluka jednako odnosi na privatne prijevoznike u javnom gradskom prijevozu i na GSP (Gradsko saobraćajno preduzeće) koji će jednako tako biti kažnjavan.

Ipak postoji  nedoumica vezana uz tramvaje. Naime, beogradskim tračnicama i dalje voze češki tramvaji i autobusi – tzv. japanci, koji nemaju klima uređaje. Postavlja se pitanje kako će se u tom slučaju odnostiti nadležni budući da su, prilikom sklapanja ugovora, od privatnih prijevoznika tražena vozila s ugrađenim klima uređajima, a brojna vozila GSP-a ih nemaju.

 

U Zagrebu je stanje loše

Dodajmo kako u Zagrebu također vozi veliki broj tramvaja bez klima uređaja budući da su novi tramvaji domaće proizvodnje loše izrađeni i stalo se kvare, uglavnom voze s dva, a ne četiri motora, hidraulika se stalno kvari, a vozači nepotrebno otvaraju sva vrata, umjesto ona za koja su to putnici zatražili.

Također je u Zagrebu i primjetan broj neispravnih autobusa!

  isprintaj članak