Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Školske torbe poklonjene su učenicima osnovne škole Emfundisweni u Alexandri u Johannesburgu,
Objavljeno: 05.06.2019. 14:12  
Od svojih billboarda izradili 200 školskih torbi za siromašnu djecu u Južnoj Africi
Od svojih billboarda izradili 200 školskih torbi za siromašnu djecu u Južnoj Africi

Ususret Svjetskom danu okoliša zrakoplovna tvrtka Emirates svoje stare reklamne plakate pretvorila je u 200 školskih torbi i 125 torbi za kupovinu za djecu i odrasle u Južnoj Africi. 

Plakati su prikupljeni iz svih krajeva Južne Afrike, a više od 500 četvornih metara PVC Flex materijala potom je u suradnji s domaćim poduzetnikom Raymondom Phirijem iz tvrtke Motion Bags i tvrtkom Just Bags pretvoreno u čvrste, vodootporne i dugotrajne torbe.

„Ovaj mi je projekt vrlo drag jer znam kako je to kad nemaš torbu za školu dok je druga djeca imaju", rekao je Raymond Phiri, vlasnik Motion Bags. Školske torbe poklonjene su učenicima osnovne škole Emfundisweni u Alexandri u Johannesburgu, a Emirates ih je napunio i školskim priborom i knjigama iz svog programa za zabavu djece tijekom leta. 

Emirates je ekološki odgovorna zrakoplovna tvrtka koja upravlja jednom od najmlađih i najučinkovitijih flota zrakoplova na svijetu što među ostalim predstavlja značajno ulaganje u smanjenje utjecaja na okoliš, a stalno nastavlja s predstavljanjem održivih rješenja u području odgovornog postupanja prema okolišu. Tako je 2017. godine predstavio pokrivače proizvedene od 100 posto recikliranih plastičnih boca korištenjem tehnologije ecoTHREAD™, za čiju će proizvodnju, prema procjenama, do kraja 2019. godine iskoristiti 88 milijuna plastičnih boca s odlagališta. Uz to, u svom najsuvremenijem Emirates Engineering Centreu u Dubaiju koriste tehniku suhog pranja za čišćenje svojih zrakoplova, čime štedi milijune litara vode svake godine, a korištenjem solarnih ploča smanjuje i emisiju ugljičnog dioksida za 800 tona godišnje. 

  isprintaj članak