Vodikov peroksid u vašem domu
Vodikov peroksid ne služi samo za dezinfekciju ...
Vuk
Među životinjama je vuk omražen pa psi, medvjedi i lisice neće jesti vučje meso. ...
Anketa


NALAZITE SE U
RIT/ACMT veliku pozornost pridaje primjeni teorijskog znanja.
Objavljeno: 29.02.2012. 20:20  
Odličan studij za menadžment u turizmu
Odličan studij za menadžment u turizmu
  • Odličan studij za menadžment u turizmu


Razina obrazovanja i stručnost turističkih djelatnika od iznimne su važnosti za društveni i gospodarski razvoj Hrvatske. U svjetskom, jako konkurentnom okruženju, planiranje i upravljanje u turizmu postaje sve složenije te zahtijeva napredna stručna znanja i vještine. Stručni ljudi koji mogu odgovoriti na izazove suvremenog turizma, neophodni su za uspjeh. Stručni studij Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima, dostupan na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-u) u Dubrovniku, kroz idealnu ravnotežu praktičnog iskustva i teorijskog znanja, studente priprema za stručne i upravljačke položaje na području gospodarstva i turizma.

Glavno žarište studija je uvid u pozicioniranje tvrtke ili turističkog subjekta na međunarodnom tržištu te strukturiranje poslovanja kako bi se u konačnici zadovoljile potrebe krajnjeg korisnika. Studij traje četiri godine i u potpunosti je usklađen s nastavnom programom i standardima jednog od vodećih američkih sveučilišta Rochester Institute of Technology. Program studija sadrži stručne kolegije kao što su: Marketing i prodaja, Planiranje i razvoj u turizmu, Mikro i Makro ekonomija, Inovacije u uslužnim djelatnostima, te Poduzetništvo. Osim toga, studenti slušaju i klasične kolegije kao što su: Sociologija, Psihologija i Etika. Na RIT/ACMT-u značajan je naglasak na učenje stranih jezika. Sva predavanja na Koledžu održavaju se na engleskom jeziku, što je idealna prilika za napredno učenje jezika koji je neophodan za uspjeh u suvremenom poslovnom svijetu.

RIT/ACMT veliku pozornost pridaje primjeni teorijskog znanja. Teorija se primjenjuje na predavanjima i tijekom stručne prakse. Naime, studenti studija Menadžment u turizmu obvezni su odraditi ukupno 1.200 sati stručne prakse. Po završetku studija studenti stječu različita znanja i mjerodavnost kao što su: ovladavanje makro i mikro ekonomskim teorijama, znanja i vještine potrebne za planiranje učinkovitih marketinških kampanja, kompetencije za planiranje strategija u turizmu, te tehnike i metode primjene suvremenih informacijskih tehnologija u poslovanju.      

Studente RIT/ACMT-a podučavaju kvalitetni predavači, od kojih mnogi imaju međunarodno stručno iskustvo i koriste aktualne primjere iz prakse, case study, na svojim predavanjima. Nastavne metode koje primjenjuju potiču interakciju i aktivno sudjelovanje studenata. Na RIT/ACMT-u postoji odlična povezanost između profesora i studenata. Radi se u malim grupama, što omogućuje osobni pristup studentu. Profesori potiču studente na samostalan rad, rješavanje problema, te proaktivan pristup svojim obvezama. I najvažnije, razvijaju im samopouzdanje za kritičko razmišljanje te za jasno i iskreno iznošenje svojih ideja.        

      

Po završetku studija studentima se dodjeljuju dvije diplome, američka odobrena od New York Middle States Association of Colleges and Schools i hrvatska diploma, u potpunosti usklađena s bolonjskim procesom. Diplomanti studija Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima ostvaruju dobre poslovne rezultate. Statistike govore da diplomanti RIT/ACMT-a imaju natprosječno visok postotak zapošljavanja po završetku studija, točnije, otprilike 80% diplomanata pronađe posao u prva tri mjeseca po završetku studija.    

 

Više na: www.acmt.hr


 

 

  isprintaj članak