Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Za osobe s invaliditetom
Cilj je putovanje bez prepreka
Objavljeno: 12.08.2020. 13:43  
Odmor za osobe s invaliditetom
Odmor za osobe s invaliditetom<br>

Izlaz sa stanice podzemne željeznice, Almaty (Kazahstan)

Postoji mnogo mogućnosti odmora za osobe s invaliditetom. Bez obzira planirate li grupno putovanje ili radije putujete sami ili u parovima. Neki organizatori putovanja (turoperatori) specijalizirali su se za želje i zahtjeve osoba s invaliditetom. U Europi se svakim danom povećava broj ponuda za turizam bez prepreka.

 

Cilj je putovanje bez prepreka

Svatko ima različite ideje i želje o tome kako bi trebao izgledati lijep odmor. Neki se samo žele opustiti i leći na suncu. Drugi radije idu na planinarenje ili u muzej. To se, naravno, odnosi i na osobe s invaliditetom. Za sve je važno da odmor treba biti bez prepreka. Treba još puno toga učiniti da svi mogu otići na odmor onako kako žele. Neki hoteli ili restorani još uvijek nemaju pristup bez prepreka. Na primjer, nema dizala ili dovoljno širokih ulaznih vrata. Osim toga, djelatnici organizatora putovanja ne znaju uvijek kako pomoći osobama s invaliditetom.

 

Savjeti i ponude za osobe s invaliditetom

Na putovanja odlaze osobe i s mentalnim i fizičkim oštećenjima. Njemačka Facebook i web stranica Lebenshilfe pruža pšregršt informacijama o turističkim ponudama, a osim toga koriste jednostavan njemački jezik kako bi svima bili razumljivi, a to znači i da će Google prevoditelj bočje prevesti tekst.

Na web stranici Travel for All možete potražiti ponude za putovanja i poslovne prostore bez prepreka u mnogim državama. Na primjer, za pristupačne hotele, konferencijske prostore, kampove ili gostionice. Federalno ministarstvo za ekonomska pitanja i energetiku SAD-a plaća održavanje te stranice.

  isprintaj članak