Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Gotove mljevene odreske se isto tako može dobro zamrznuti
Objavljeno: 24.02.2020. 08:39  
Odresci od mljevenog mesa
Odresci od mljevenog mesa

Odresci od mljevenog mesa

(Obrok za četiri osobe)

 

Potrebno:

45 dag mesa (najbolje 2/3 goveđeg i 1/3 svinjskog)

2 žemlje

1 crveni luk

1 velika žlica krušnih mrvica

1 velika žlica brašna

sol

papar

peršin ili mažuran

1 jaje

 

Priprema:

U mljeveno meso ulijevati malo vode, sve dok se masa ne poveže. Dodati namočeno i iscijeđeno pecivo, jaje, isprženi luk, isjeckani peršin, brašno i začine, dobro izmiješati i učvrstiti krušnim mrvicama. Od te mase oblikovati okrugle plosne odreske i ispržiti u vrućem ulju s obje strane.

 

Inačice:

- s više začina: sjeckani orasi, tršlje (pistacija), ružičasti papar, posebne začinske biljke

za bolji zalogaj: kuhana pšenica, heljda, proso, jednozrna riža

- za manju čvrstoću: svježi kravlji sir, ribani sir, ovčji sir

- za više vitamina: popareno (blanširano) povrće (gljive, tikvice, poriluk, lukovice …)

 

Savjet

Mljeveno meso je vrlo osjetljivo i zato ga se treba upotrijebiti istog dana kada je kupljeno. Ali ga se može sigurno zamrznuti. Za tu svrhu stavi ga se (u veličini obroka) u vrećice i lagano oblikuje u niske ploške čime se lakše odmrzava.

Gotove mljevene odreske se isto tako može dobro zamrznuti što je dobro za mala kućanstva koja pripremom većeg broja obroka odjednom omogućuju brzo pripremanje hrane!

Mljeveno meso od govedine primjenjuje se, na primjer, za tatarski biftek, a za mesne odreske najbolja je mješavina od govedine i svinjetine u omjeru 2:1. 

  isprintaj članak