Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Gotove mljevene odreske se isto tako može dobro zamrznuti
Objavljeno: 24.02.2020. 08:39  
Odresci od mljevenog mesa
Odresci od mljevenog mesa

Odresci od mljevenog mesa

(Obrok za četiri osobe)

 

Potrebno:

45 dag mesa (najbolje 2/3 goveđeg i 1/3 svinjskog)

2 žemlje

1 crveni luk

1 velika žlica krušnih mrvica

1 velika žlica brašna

sol

papar

peršin ili mažuran

1 jaje

 

Priprema:

U mljeveno meso ulijevati malo vode, sve dok se masa ne poveže. Dodati namočeno i iscijeđeno pecivo, jaje, isprženi luk, isjeckani peršin, brašno i začine, dobro izmiješati i učvrstiti krušnim mrvicama. Od te mase oblikovati okrugle plosne odreske i ispržiti u vrućem ulju s obje strane.

 

Inačice:

- s više začina: sjeckani orasi, tršlje (pistacija), ružičasti papar, posebne začinske biljke

za bolji zalogaj: kuhana pšenica, heljda, proso, jednozrna riža

- za manju čvrstoću: svježi kravlji sir, ribani sir, ovčji sir

- za više vitamina: popareno (blanširano) povrće (gljive, tikvice, poriluk, lukovice …)

 

Savjet

Mljeveno meso je vrlo osjetljivo i zato ga se treba upotrijebiti istog dana kada je kupljeno. Ali ga se može sigurno zamrznuti. Za tu svrhu stavi ga se (u veličini obroka) u vrećice i lagano oblikuje u niske ploške čime se lakše odmrzava.

Gotove mljevene odreske se isto tako može dobro zamrznuti što je dobro za mala kućanstva koja pripremom većeg broja obroka odjednom omogućuju brzo pripremanje hrane!

Mljeveno meso od govedine primjenjuje se, na primjer, za tatarski biftek, a za mesne odreske najbolja je mješavina od govedine i svinjetine u omjeru 2:1. 

  isprintaj članak