Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Six-Pack Abs i američki predsjednici
Bilo bi nategnuto reći da Amerikanci biraju predsjednike na temelju tjelesnog izgleda, ali se birači često smiju kandidatima koji zrače energijom. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Okupilo se dvjestotinjak posjetitelja
Objavljeno: 30.11.2018. 16:09  
Održan XXI. Kongres hotelijera u Zagrebu
Održan XXI. Kongres hotelijera u Zagrebu

Prvi dan kongresa, 28. studenog 2018. godine, započeo je predstavljanjem rezultata hrvatskog turizma, prezentacijom Ministra turizma, gospodina Garia Capellia. Nakon prezentacije ministra, dekanica Fakulteta za turistički menadžement u turizmu iz Opatije, gospođa Dora Smolčić Jurdana prezentacijom je pokazala analizu aktualnog stanja hrvatskog hotelijerstva.


Kongres je nastavljen je sa središnjom temom "Overtourism – otvaranje s gradonačelnicima”, kojom su predstavljeni izazovi s kojima se hotelijeri susreću u odnosu na masovni turizam, cikluse sezonalnosti i različite oblike turizma. Program je nastavljen panelom o Migracijama 21. stoljeća: Potraga za prilikom na kojem su sudjelovali veleposlanici Republike Irske, Republike Srbije, prvi tajnik i otpravnik poslova Ukrajne i Ravnatelj Zavoda za zapošljavanje, a završio je analiziranjem mogućnosti koje pružaju migracije bez granica. Na posljednjem panelu prvog dana Plaće u hotelijerstvu, raspravljali su predstavnici turističkog sektora, koji su analizirali odnose unutar sektora u različitim zemljama Europe.


Drugog dana, središnji panel pod nazivom "Budućnost turizma: Rast kroz održivost – umjetnost i kultura” okupio je predstavnike ministarstva kulture i predstavnike turističkog sektora koji su raspravljali o važnosti kulture prilikom osmišljavanja turističke ponude, strategije turističkog odredišta, ali i cjelkokupne turističke ponude. Prikazan je i film Nebojše Tarabe „Najduži dan u životu arhitekta". Cilj posljednjeg panela Sinergija hotelijerstva i kreativnih i kulturnih industrija bio je odgovoriti na pitanja od zajedničkog interesa, na koji način komplementarne industrije mogu pridonjeti razvoju turizma. 

 

  isprintaj članak