U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Muškarca se pozna po gaćama
Materijal od kojeg se proizvedi muške gaće mora biti vrhunske kakvoće. ...
Turizam je treća izvozna grana svijeta
Prošlu godinu odlikuje održiv rast u mnogim odredištima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Okupilo se dvjestotinjak posjetitelja
Objavljeno: 30.11.2018. 16:09  
Održan XXI. Kongres hotelijera u Zagrebu
Održan XXI. Kongres hotelijera u Zagrebu

Prvi dan kongresa, 28. studenog 2018. godine, započeo je predstavljanjem rezultata hrvatskog turizma, prezentacijom Ministra turizma, gospodina Garia Capellia. Nakon prezentacije ministra, dekanica Fakulteta za turistički menadžement u turizmu iz Opatije, gospođa Dora Smolčić Jurdana prezentacijom je pokazala analizu aktualnog stanja hrvatskog hotelijerstva.


Kongres je nastavljen je sa središnjom temom "Overtourism – otvaranje s gradonačelnicima”, kojom su predstavljeni izazovi s kojima se hotelijeri susreću u odnosu na masovni turizam, cikluse sezonalnosti i različite oblike turizma. Program je nastavljen panelom o Migracijama 21. stoljeća: Potraga za prilikom na kojem su sudjelovali veleposlanici Republike Irske, Republike Srbije, prvi tajnik i otpravnik poslova Ukrajne i Ravnatelj Zavoda za zapošljavanje, a završio je analiziranjem mogućnosti koje pružaju migracije bez granica. Na posljednjem panelu prvog dana Plaće u hotelijerstvu, raspravljali su predstavnici turističkog sektora, koji su analizirali odnose unutar sektora u različitim zemljama Europe.


Drugog dana, središnji panel pod nazivom "Budućnost turizma: Rast kroz održivost – umjetnost i kultura” okupio je predstavnike ministarstva kulture i predstavnike turističkog sektora koji su raspravljali o važnosti kulture prilikom osmišljavanja turističke ponude, strategije turističkog odredišta, ali i cjelkokupne turističke ponude. Prikazan je i film Nebojše Tarabe „Najduži dan u životu arhitekta". Cilj posljednjeg panela Sinergija hotelijerstva i kreativnih i kulturnih industrija bio je odgovoriti na pitanja od zajedničkog interesa, na koji način komplementarne industrije mogu pridonjeti razvoju turizma. 

 

  isprintaj članak