Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Sljedeća turistička godina velika je prekretnica za hrvatski turizam
Objavljeno: 29.10.2019. 15:29  
Održana 56. sjednica Turističkog vijeća
Održana 56. sjednica Turističkog vijeća

Zagreb 

 

Danas je na Turističkom vijeću donesena odluka o raspisivanju javnog poziva za projekt „Sportska Hrvatska" za 2020. godinu koji podrazumijeva posebne oblike marketinške i PR suradnje u sklopu vrhunskih sportskih projekata i događanja putem kojih se pozitivno utječe na smještanje Hrvatske kao privlačnog cjelogodišnjeg turističkog odredišta, kao i na jačanje nacionalnog turističkog brenda. U skladu s time planirano je uspostavljanje i provedba suradnje u 2020. godini s organizatorima mega događanja u Hrvatskoj te vrhunskim hrvatskim sportašima u cilju dodatne promocije na emitivnim tržištima. 

Na sjednici je predstavljen i prihvaćen prijedlog sporazuma o međusobnoj suradnji u provedbi promocije hrvatskog turizma tijekom presjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. S obzirom na to da Republika Hrvatska u prvoj polovici 2020. godine preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije, cilj ovog sporazuma u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova je pojačana promotivna aktivnost koja može biti i od velikog značaja za jačanje prepoznatljivosti hrvatskog turizma, prije svega u području kongresne ponude, ali i šire, dodatnim jačanjem prepoznatljivosti Hrvatske kao sigurnog i kvalitetnog europskog turističkog odredišta. Naime, izvršavanje organizacijskih potreba predsjedanja Vijećem EU koje uključuju velik dio segmenta nužnog za kvalitetnu ponudu kongresnog i srodnog sadržaja (kongresni centri, smještaj, ostala ugostiteljska i srodna ponuda, transport, sigurnost i dr.) predstavljaja kvalitetnu preporuku za turističku zemlju poput Hrvatske koja kao jedan od turističkih proizvoda nudi i MICE ponudu.

Osim toga, Turističko vijeće je danas prihvatilo prijedlog suradnje na snimanju emisije u Hrvatskoj za kinesko tržište s produkcijskom kućom Metan Global Entertainment Group LLC, odnosno za dokumentarni program "Explore Croatia” koji dio je dokumentarnog serijala od dvanaest epizoda "Explore the World”. Program "Explore Croatia” bit će emitiran na nacionalnoj televizijskoj platformi Youku koja ima preko 400 milijuna pretplatnika unutar Kine i više od 50 milijuna Kineza koji žive izvan Kine, osobito u SAD-u, a govore kineski jezik. Program će biti emitiran i na televiziji Mango TV koja ima preko 200 milijuna gledatelja. Program će biti objavljen u veljači i bit će dostupan na platformi tijekom 12 mjeseci, tijekom kojih će pretplatnici Youku i Mango TV imati pristup programu dok će kraći dijelovi serije bit zasebno objavljeni i na kineskim društvenim mrežama.

  isprintaj članak