Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Odmor i lopovi
Zaboravite na suosjećajnost na odmoru. Često će vam pristupati ljudi s pričama koje izazivaju suze, a da niste svjesni da je riječ o lopovima. ...
Najljepša mjesta za ronjenje
Ljeto i želja za odmorom nas privlače, a osobni užitak nam treba ipak biti na prvom mjestu! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Sa 4,4 milijuna kuna sufinancirati će 32 projekta
Objavljeno: 09.04.2019. 14:47  
Održana je 50. sjednica Turističkog vijeća
Održana je 50. sjednica Turističkog vijeća

Osijek

Na 50. sjednici Turističkoga vijeća, uz prisutnost ministra turizma i predsjednika Hrvatske turističke zajednice Garija Cappellija, te direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, donesene su između ostalog, odluke o odabiru PR agencije za suradnju u 2019. godini, odluke o dodjeli potpora TOP događanja u 2019. godini, usvojeni su prijedlozi marketinških i PR suradnji u sklopu projekta „Sportska Hrvatska" te je imenovana nova direktorica predstavništava Hrvatske turističke zajednice u Velikoj Britaniji sa sjedištem u Londonu. 

Tako će u naredne četiri godine promocijom Hrvatske na području Velike Britanije upravljati Darija Reić koja je dio profesionalnog iskustva stekla radeći, između ostalog, u turističkoj zajednici Hong Konga i TUI-ju, jednom od najvećih turoperatora. 

Na pedesetoj sjednici Turističkog vijeća usvojen je prijedlog povećanja raspoloživih sredstava za de minimis potpore za razvoj turističkog sektora u 2019. godini. U 2019. godini tako će se s ukupno 6,4 milijuna kuna sufinancirati TOP događanja i programi destinacijskih menadžment tvrtki, pri čemu se za povećani iznos od 1,9 milijuna kuna povećavaju se sredstva za potpore TOP događanjima. Tako će sa 4,4 milijuna kuna sufinancirati 32 projekta, među kojima se ističu manifestacije kao što su Špancirfest, Sinjska alka, Pulski filmski festival, Dubrovačke ljetne igre, Picokijada, InMusic festival i brojni drugi. Sportske manifestacije kao što su DOBRO World Cup Osijek 2019., ATP turnir - Plava Laguna Croatia Open Umag, Pannonian Challenge, Tour of Croatia i brojni drugi također će u ovoj godini biti sufinancirani u sklopu projekta „Sportska Hrvatska".

Ministar turizma Gari Cappelli je istaknuo: „Novu direktoricu predstavništva HTZ-a u Londonu očekuje izazovan posao daljnjeg smještanja naše države na tržištu Velike Britanije s kojeg smo tijekom protekle dvije godine ostvarili rast turističkog prometa od 35 posto, i na kojem stalno provodimo različite promotivne aktivnosti. Svjesni koliko je značajna, između ostaloga, i promidžba putem sporta, a to je najbolje vidljivo iz uspjeha našeg promotivnog spota s poznatim hrvatskim sportašima i umjetnicima, nastavljamo i s projektom „Sportska Hrvatska", izjavio je ministar turizma Gari Cappelli na kojeg se nadovezao i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić rekavši:„Nastavljamo spajati turizam i sport te ćemo kroz projekt Sportska Hrvatska podržati 10 vrhunskih hrvatskih sportaša i sportskih kolektiva koji su dokazano jedni od najboljih promotora naše zemlje u svijetu, ali i 15 velikih međunarodnih sportskih događanja koja su podstrek dolasku brojnih turista k nama. Odabrali smo i Top događanja koja nude kvalitetan i bogat sadržaj kroz cijelu turističku godinu te smo za to namijenili 4,4  miijuna kuna".

U cilju kvalitetnije promocije hrvatske turističke ponude na domaćem i inozemnim tržištima velika pozornost pridaje se komunikaciji s ključnim javnostima pri čemu podršku radu Hrvatske turističke zajednice pružaju i ovlaštene PR agencije. Do kraja godine, za izradu i provedbu PR strategije te provođenje međunarodnih PR aktivnosti iz područja odnosa s medijima, društvenih medija i online komunikacije te događanja i PR projekata za HTZ na trinaest emitivnih tržišta, odgovorna će biti agencija Hills Balfour koja se kvalitetnim prijedlozima i smjernicama istaknula među prijavljenim kandidatima. 

 

  isprintaj članak