Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 županija
Objavljeno: 28.05.2020. 18:45  
Okusi hrvatske tradicije - veliki projekt suradnje u turizmu
Okusi hrvatske tradicije - veliki projekt suradnje u turizmu

Da se turizam ponovno pokreće jučer je u Jastrebarskom dokazao i skup na kojem je između 10 županijskih turističkih zajednica (Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske) potpisan Sporazum o projektnoj suradnji na razvoju i ostvarenjuprojekta Okusi hrvatske tradicije. To je ujedno do sada najveća ostvarena programska suradnja u okviru sustava hrvatskih turističkih zajednica. Potpisivanju je nazočila i pomoćnica ministra turizma gđa. Monika Udovičić te predstavnici Hrvatske turističke zajednice i sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore.

Ova suradnja ostvaruje se u cilju promicanja, razvitka i unapređenja ponude lokanih tradicijskih jela te proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata nositelja standarda Okusi hrvatske tradicije. Daljnji ciljevi su njihovo međusobno umrežavanje radi zajedničkog tržišnog pozicioniranja; poučnih, promidžbenih i marketinških aktivnosti usmjerenih na prepoznavanje Hrvatske kao gastronomskog i vinskog odredišta.

Nakon svečanosti potpisivanja Sporazuma, Izletištu Vinogradarska kuća Braje uručen je standard Okusi zagrebačkoga kraja. Time se broj ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj koji nose standard Okusa tradicije popeo na 129.

U okviru događanja osnovan je i Savjet projekta koji će upravljati njegovim razvojem, a za predsjednicu je izabrana Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

  isprintaj članak