Poznajete li svoj bicikl?
Bicikl kao superheroj - smanjuje emispuštanje ugljičnog dioksida, sprečava bolesti, stvara nova radna mjesta. ...
Kako potaknuti dijete na učenje
Djeca vole učiti, ali mnoga od njih već u ranoj dobi gube želju za učenjem. To je uglavnom zbog pritiska na njih ...
Varun Dhawan, glumac - milijunaš, podijelio emotivnu objavu povodom 8 godina u Bollywoodu
Hvaljeni bollywoodski glumac Varun Dhawan začas je postao jedna od glavnih zvijezda u gradu B-Town. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Kolač dobrodošao na svakom stolu
Objavljeno: 15.10.2020. 11:46  
Omiljeni kolač Ljubavno pismo
Omiljeni kolač Ljubavno pismo

Ljubavno pismo

 

Potrebno:

1 omot smrznutog lisnatog tijesta

1 zdjelica jagoda

5 dag bijelog marcipana; 

 

Za srca:

22,5 dag šećera u prahu

1/2 bjelanjca

1 žličica limunova soka

kap iscrpka (ekstrakta) od vanilije

5 dag čokolade za kuhanje.

 

Srca (punjenja) koja ćete staviti u omotnicu pripremite dan ranije: 

Istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer i vaniliju pa smjesu izlijte na dasku posutu šećerom u prahu. Smjesu razvaljajte valjkom od 5 do 6 mm debljine i malim kalupom vadite srca, posložite ih na aluminijsku foliju i ostavite 24 sata u hladnjaku. 

 

Za omotnicu: 

Odmrznite lisnato tijesto i razvaljajte ga u list oblika pravokutnika debljine 5 mm. Na donjoj i gornjoj strani pravokutnika odrežite dvije vrpce tako da dobijete trokut. Dulje stranice tijesta sa strane namažite bjelanjcem i preklopite tako da dobijete omotnicu pa dobro pritisnite da se stranice spoje. Kako bi unutar tijesta ostao prostor u kojega ćete metnuti srca, stavite zgužvani papir za pečenje. Omotnicu pecite 25 minuta na 180°C, dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju. 

Čokoladu otopite na pari s malo vode i komadićem maslaca, svako srce do polovice namočite u tu glazuru i ostavite da se stvrdne. 

Jagode očistite, operite i raspolovite. 

Ohlađenoj omotnici uklonite papir i unutra stavite srca i jagode. Marcipan razvaljajte u tanku vrpcu, dijagonalno je pričvrstite na donji dio omotnice te je ukrasite čokoladnom glazurom.

 

Savjet kuhara: 

Lisnato tijesto stavljajte u prethodno zagrijanu pećnicu i premažite ga bjelanjcem, dobit ćete sjajnu žućkastu koricu.

  isprintaj članak