Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Najčešće nesreće kod kuće
Koliko dom smatrali sigurnim, mjesto je mnogih nesreća. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Kolač dobrodošao na svakom stolu
Objavljeno: 15.10.2020. 11:46  
Omiljeni kolač Ljubavno pismo
Omiljeni kolač Ljubavno pismo

Ljubavno pismo

 

Potrebno:

1 omot smrznutog lisnatog tijesta

1 zdjelica jagoda

5 dag bijelog marcipana; 

 

Za srca:

22,5 dag šećera u prahu

1/2 bjelanjca

1 žličica limunova soka

kap iscrpka (ekstrakta) od vanilije

5 dag čokolade za kuhanje.

 

Srca (punjenja) koja ćete staviti u omotnicu pripremite dan ranije: 

Istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer i vaniliju pa smjesu izlijte na dasku posutu šećerom u prahu. Smjesu razvaljajte valjkom od 5 do 6 mm debljine i malim kalupom vadite srca, posložite ih na aluminijsku foliju i ostavite 24 sata u hladnjaku. 

 

Za omotnicu: 

Odmrznite lisnato tijesto i razvaljajte ga u list oblika pravokutnika debljine 5 mm. Na donjoj i gornjoj strani pravokutnika odrežite dvije vrpce tako da dobijete trokut. Dulje stranice tijesta sa strane namažite bjelanjcem i preklopite tako da dobijete omotnicu pa dobro pritisnite da se stranice spoje. Kako bi unutar tijesta ostao prostor u kojega ćete metnuti srca, stavite zgužvani papir za pečenje. Omotnicu pecite 25 minuta na 180°C, dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju. 

Čokoladu otopite na pari s malo vode i komadićem maslaca, svako srce do polovice namočite u tu glazuru i ostavite da se stvrdne. 

Jagode očistite, operite i raspolovite. 

Ohlađenoj omotnici uklonite papir i unutra stavite srca i jagode. Marcipan razvaljajte u tanku vrpcu, dijagonalno je pričvrstite na donji dio omotnice te je ukrasite čokoladnom glazurom.

 

Savjet kuhara: 

Lisnato tijesto stavljajte u prethodno zagrijanu pećnicu i premažite ga bjelanjcem, dobit ćete sjajnu žućkastu koricu.

  isprintaj članak