Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Muškarci postaju obeshrabreni nakon nekoliko odbijanja
Objavljeno: 20.11.2020. 08:04  
Ona danas neće seksati
Ona danas neće seksati

Kada ona nije baš za seksi igrice, prvo pomisli kako je ljubav nestala i više ga ne voli. Ali, ishitreni zaključci nisu na mjestu. Razlozi se obično skrivaju negdje drugdje, ali ako ih se zanemari otvoreno ne razgovara o njima, spolni život para može potpuno nestati.

Muškarci postaju obeshrabreni nakon nekoliko odbijanja budući da se boji novih. Zato bi žene trebale prilikom odbijanja nagovijestiti da će idući put biti spremne. No, pogledajmo najčešće razloge.

 

Nezadovoljna je vezom

Za većinu žena seksualna želja izravno je povezana s osjećajima u vezi. Ako je nezadovoljna bilo čime, spolni odnos je posljednja stvar koju želi. Razlozi mogu biti njegova navika da ne ispere tuš ili kadu, da je ne sasluša dok ona priča ili se ona osjeća kao da je ne poštuje.

Stoga žena treba otvoreno reći što je smeta, ali i što bi vojela, u korist poboljšanja spolnog života i međusobnog odnosa općenito.

 

Spolni odnos je za nju bolan

I muškarci i žene su podložni promjeni razine hormona. U žena se to odražava na promjene raspoloženja, niže samopoštovanje, a također i na suhoću rodnice. Upravo zbog vaginalne suhoće spolni opdnos za nju može biti itekako bolan.

Tome je zaista lako doći na kraj upotrebom lubrikanata, ali za potpuni učinak odlična stvar su duža predigra i upućene ijepe riječi. Ovdje žurbi nije mjesto, posebice zbog činjenice da se žene sporije uzbuđuju negoli muškarci.

 

Nije je dirao cijeli dan

Dobar seks počinje dugo prije spavaće sobe nasumičnim dodirima i poljupcima u svakoj prilici, a ne samo tijekom predigre. Nažalost, muškarci nisu skloni stalnom iskazivanju nježnosti što mnogim ženama smeta. Nemojte se bojati na to ga podsjetiti!

Dodirima muškarac poručuje dragoj da je privlačna za njega i izražava privrženost. Muškarci bi trebali, dok sjede na kauču, ženu potapšati je po vratu, zagrliti je preko ramena ili primiti za ruku, a ne dirati je samo kada žele nagovijestiti seks.

 

Ona je stvarno umorna

"Ne večeras, dušo, potpuno sam iscrpljena" - ponekad znači upravo to što je rečeno. Nakon napornog dana na poslu i kod kuće, ovo uopće nije iznenađujuće ili neobično. 

Za razliku od muškaraca koj doživljava i desetke nesvjesnih erekcija dnevno, ženi treba vrijeme da se pokrene seksualna želja. Iako žene, što zbog odgoja, a što zbog običaja, žele puno toga odraditi same, dobro je zamoliti muškarca da joj priskoči u pomoć.

 

Možda joj je dosadno

Za zdrav seks potrebno je pokazivanje različitih zanimanja. To znači da i prilikom spolnog odnosa treba istraživati, nalaziti nove položaje, otkrivati nadražajne točke, pričati prljave priče, ali i promatrati i "igrati se” vani.

Osim jačanja seksualne povezanosti, upravo zajednički izlasci i pričanje o viđenom mogu dodatno pridonijeti međusobnom razumijevanju i međusobnoj privlačnosti.

 

Seks je postao rutina

Rutina se gotovo uvijek s vremenom uvuče u vezu pa tako subota postane dan za seks. S vremenom partnerova želja mine, a vi biste ipak željeli nastaviti. To se najčešće događa zbog rutinskog spolnog čina, eto, da bi se obavilo. Kod muškarca to postaje pražnjenje, a s vremenom mu se ni to ne da odraditi jer će se lakše i s većim zadovoljstvom isprazniti samozadovoljavanjem.

Jedan od velikih grešaka leži i na ženama koje s vremenom prestanu ulagati u sebe. S vremenom se prestaju dotjerivati, nositi erotsko rublje, namirisati, zavodljivo hodati… Za njega postaje potpuno seksualno neprivlačna.

Stoga se sjetite što ste radili na početku veze, koristite maštu, igrajte uloge, šalite se kako biste se oboje što više opustili i ne odbijajte gledanje pornića. Njega ćete dodatno uzbuditi, a i vi ćete nešto dodatno naučiti.

 

Ne osjeća se povezano emocionalno

Umjesto da je optužuje da se ne zanima za seks, trebala bi se malo više usredotočiti na emocionalnu povezanost. To mnogim ženama nedostaje u vezi, a to se očituje u nedostatku interesa za spolni čin. Kako to poboljšati? Reci tejoj mnogo puta da je cijenite, naglašavajte ono što vam se sviđa u vašoj vezi, izrazite ono što vas najviše raduje i u krevetu i vani i otvoreno razgovarajte o tim stvarima.

 

Ovo su načini da osigurate veću emocionalnu povezanost, a istodobno se prisjetite zašto ste se uopće zaljubili. Svijest da je ne uzimate zdravo za gotovo i znanje da je volite iz određenih razloga pretvorit će dugu večer u izuzetno seksi noć! Onda se nećete više pitati zašto vaša druga strana ponekad stvarno ne voli seks.

  isprintaj članak