Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Jelo za četiri osobe
Objavljeno: 15.05.2019. 21:01  
Orada na žaru
Orada na žaru

Orada na žaru

 

Sastojci za 4 osobe:

2 bio limuna

1 stručak timijana

8 listova kadulje

1 žličica senfa

1 žličica šećera

7 žlica maslinovog ulja

4 orade

300 g uskih rezanaca (linguine)

sol

 

Priprema:

1. S jednog limuna nožem za povrće ogulimo koru i narežemo je na tanke trake. S drugog limuna oribamo koricu i istisnemo sok. Odvojimo nekoliko listića timijana, a ostale pomiješamo s kaduljom i sitno ih isjeckamo. 

2. U šalici izmješamo oguljenu limunovu koricu, senf, pola žličice soli, šećer, limunov sok i tri žlice vode. S metlicom miješamo i dodajemo šest žlica maslinovog ulja. Na kraju dodamo iscjeckane začine.

3. Oradu isplahnemo hladnom vodom, osušimo je i položimo u pekač, prelojemo s marinadom i ostavimo stajati pola sata.

4. Ukoliko nemamo pravi roštilj na drveni ugljen, u pećnici uključimo program za grill i ribe pečemo 20 minuta na drugoj rešetki. Za to vrijeme skuhamo rezance, kuhane oscijedimo i zagrijemo ih u posudi u kojoj je žlica ulja.

5. Preostali limun narežemo na kolutiće i priložimo ih pečenoj oradi s tjesteninom. Ribu posipamo s trakovima limunove korice i ukrasimo timijanom.

 

  isprintaj članak