Opasni osvježivači prosora
Istraživanja su pokazala da bezopasni limonin u dodiru s ozonom iz zraka stvara molekule opasnog formaldehida, poznatog uzročnika najtežih bolesti poput raka. ...
Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Jelo za četiri osobe
Objavljeno: 15.05.2019. 21:01  
Orada na žaru
Orada na žaru

Orada na žaru

 

Sastojci za 4 osobe:

2 bio limuna

1 stručak timijana

8 listova kadulje

1 žličica senfa

1 žličica šećera

7 žlica maslinovog ulja

4 orade

300 g uskih rezanaca (linguine)

sol

 

Priprema:

1. S jednog limuna nožem za povrće ogulimo koru i narežemo je na tanke trake. S drugog limuna oribamo koricu i istisnemo sok. Odvojimo nekoliko listića timijana, a ostale pomiješamo s kaduljom i sitno ih isjeckamo. 

2. U šalici izmješamo oguljenu limunovu koricu, senf, pola žličice soli, šećer, limunov sok i tri žlice vode. S metlicom miješamo i dodajemo šest žlica maslinovog ulja. Na kraju dodamo iscjeckane začine.

3. Oradu isplahnemo hladnom vodom, osušimo je i položimo u pekač, prelojemo s marinadom i ostavimo stajati pola sata.

4. Ukoliko nemamo pravi roštilj na drveni ugljen, u pećnici uključimo program za grill i ribe pečemo 20 minuta na drugoj rešetki. Za to vrijeme skuhamo rezance, kuhane oscijedimo i zagrijemo ih u posudi u kojoj je žlica ulja.

5. Preostali limun narežemo na kolutiće i priložimo ih pečenoj oradi s tjesteninom. Ribu posipamo s trakovima limunove korice i ukrasimo timijanom.

 

  isprintaj članak