Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Jelo za četiri osobe
Objavljeno: 15.05.2019. 21:01  
Orada na žaru
Orada na žaru

Orada na žaru

 

Sastojci za 4 osobe:

2 bio limuna

1 stručak timijana

8 listova kadulje

1 žličica senfa

1 žličica šećera

7 žlica maslinovog ulja

4 orade

300 g uskih rezanaca (linguine)

sol

 

Priprema:

1. S jednog limuna nožem za povrće ogulimo koru i narežemo je na tanke trake. S drugog limuna oribamo koricu i istisnemo sok. Odvojimo nekoliko listića timijana, a ostale pomiješamo s kaduljom i sitno ih isjeckamo. 

2. U šalici izmješamo oguljenu limunovu koricu, senf, pola žličice soli, šećer, limunov sok i tri žlice vode. S metlicom miješamo i dodajemo šest žlica maslinovog ulja. Na kraju dodamo iscjeckane začine.

3. Oradu isplahnemo hladnom vodom, osušimo je i položimo u pekač, prelojemo s marinadom i ostavimo stajati pola sata.

4. Ukoliko nemamo pravi roštilj na drveni ugljen, u pećnici uključimo program za grill i ribe pečemo 20 minuta na drugoj rešetki. Za to vrijeme skuhamo rezance, kuhane oscijedimo i zagrijemo ih u posudi u kojoj je žlica ulja.

5. Preostali limun narežemo na kolutiće i priložimo ih pečenoj oradi s tjesteninom. Ribu posipamo s trakovima limunove korice i ukrasimo timijanom.

 

  isprintaj članak