Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
A što kada orgazam ne možete doživjeti?
Objavljeno: 06.11.2019. 08:44  
Orgazam zaista pomlađuje i smanjuje napetost
Orgazam zaista pomlađuje i smanjuje napetost<br>

Američki stručnjaci tvrde kako spolni vrhunac nije samo najbolji osjećaj kod spolnog odnosa već i ljekovito sredstvo za pomlađivanje. Ustanovili su kako osobe koje dožive 200 orgazama mjesečno žive dulje i izgleđaju mlađe od svojih vršnjaka.

Taj dobar učinak orgazma je posljedica odbacivanja napetosti (stresa). Osim toga, orgazam osigurava bolji san i sveopće psihičko i tjelesno opuštanje budući da se pri njemu luče endorfini koji blagotvorno utječu na dušu i tijelo.

I tu ne staju prednosti orgazma. Naime, on potiče protok krvi, jača pluća i mišiće te smanjuje mogućnost obolijevanja od nekih vrsta raka, posebno raka prostate zbog čega se muškarcima preporuča dodatno često redovito samozadovoljavanje.

 

A što ako nema orgazma kod žene?

Pravo svake žene je doživjeti orgazam. Prema objavljenim rezultatima istraživanja u publikaciji Archives of Sexual Behavior, svega 65 posto žena doživi spolni vrhunac za vrijeme spolnog odnosa. I još nešto gore: postoje žene koje ga ne dožive niti samozadovoljavanjem!

Elisabeth Lloyd, profesorica biologije i znanstvena suradnica na institutu Kinsey, u svom radu pod nazivom The Case of the Female Orgasm, otkrila je kako 11 posto žena nikada ne doživi spolni vrhunac. A što ako ste među tih 11 posto?

 

Razgovor je vrlo bitan

Kada je riječ o odnosu s muškarcem žena treba biti spremna priznati mu da nikada nije doživjela orgazam, te da ne očekuje da orgazam isprva bude cilj njihovog spolnog odnosa. Kada sama to shvati u dubini duše, ali i u podsvjesti, lakše će se opustiti, a time dobro energetski djelovati i na partnera (partnericu). Time će se i lakše usredotočiti na druge osjećaje koje izaziva seks. Među niima je i predigra.

Često se događa da muškarac (ili partnerica) bude osupnut tom spoznajom, uvrijeđen i loše se osjeća. To će osjetiti i kao napad na njegove osobine "mužjaka”. Isto tako će se i sam početi preispitivati svoje seksualne mogućnosti, a nakon određenog vremena samosažaljevanja ipak će se okrenuti partnerici. Prvo će je htjeti "brzo” dovesti do orgazma, ali nakon, opet tako bitnog, međusobnog razgovora stvari će se početi rješavati.

 

A samozadovoljavanje?

Samozadovoljavanje je jedan od najboljih načina da žena upozna svoje tijelo. Zašto bi to bila doživota privilegija muškaraca? Prema objavljenim znanstvenim istraživanjima u publikaciji Planned Parenthood, žena će si, osim istraživanja tijela i uživanja, smanjiti količinu napetosti u tijelu, smanjit će se menstrualno bolovi i spavat će ljepše. 

Samozadovoljavanje će ženi poboljšati spolni život i dovesti do novih saznanja o sebi samoj.


  isprintaj članak