Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Oslić je u Španjolskoj i Portugalu jedna od najpopularnijih vrsta ribe
Objavljeno: 30.03.2020. 15:10  
Oslić s krumpirom
Oslić s krumpirom

Oslić s krumpirom 

 

Potrebno (za jednu osobu):

10 dag svježeg oslića (ili smrznutih fileta)

20 dag krumpira

2 češnja češnjaka

10 g maslinovog ulja (dvije čajne žlice)

sol

papar.

 

Priprema:

Oslića očistite, operite i ocijedite. Ako su smrznuti fileti, prvo ih otopite u slanoj hladnoj vodi. Prokuhajte oslića petnaestak minuta u slanoj vodi, ocijedite ga, a vodu sačuvajte. Krumpire ogulite i cijele skuhajte, ocijedite i izrežite na tanke ploške te kratko prokuhajte. U vatrostalnoj posudi izmješajte krumpir, očišćen oslić izmrvljen na manje komade, dodajte gnječen češnjak i maslinovo ulje. Solite i paprite po ukusu.

 

Energetska vrijednost po osobi: 1453 kJ (346 kcal), što odgovara: 2 jedinice kruh i zamjene, 2 jedinice meso I i zamjene, 2 jedinice masnoće i zamjene.

 

Oslić je u Španjolskoj i Portugalu jedna od najpopularnijih vrsta ribe.

Oslić je riba koju se može peći, preliti i pržiti ili koristiti u juhama i gulašima. Ili ga pokušajte peći na roštilju.

On je krta bijela riba koja je dio obitelji bakalara. Njegov blagi okus i nježna tekstura čine ga popularnim izborom u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi.

 

Recepte dr. Ratimira Kovačevića prilagođen je energetskom sastavu primjerenom dijetnoj prehrani.

  isprintaj članak