Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Cvjetni balkoni su raskoš za oči
Nema svaki ljubitelj cvijeća vlastiti vrt. Ali već i cvjetna raskoš u prozorskoj kutiji za cvijeće razveseljava srce i oko! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Oslić je u Španjolskoj i Portugalu jedna od najpopularnijih vrsta ribe
Objavljeno: 30.03.2020. 15:10  
Oslić s krumpirom
Oslić s krumpirom

Oslić s krumpirom 

 

Potrebno (za jednu osobu):

10 dag svježeg oslića (ili smrznutih fileta)

20 dag krumpira

2 češnja češnjaka

10 g maslinovog ulja (dvije čajne žlice)

sol

papar.

 

Priprema:

Oslića očistite, operite i ocijedite. Ako su smrznuti fileti, prvo ih otopite u slanoj hladnoj vodi. Prokuhajte oslića petnaestak minuta u slanoj vodi, ocijedite ga, a vodu sačuvajte. Krumpire ogulite i cijele skuhajte, ocijedite i izrežite na tanke ploške te kratko prokuhajte. U vatrostalnoj posudi izmješajte krumpir, očišćen oslić izmrvljen na manje komade, dodajte gnječen češnjak i maslinovo ulje. Solite i paprite po ukusu.

 

Energetska vrijednost po osobi: 1453 kJ (346 kcal), što odgovara: 2 jedinice kruh i zamjene, 2 jedinice meso I i zamjene, 2 jedinice masnoće i zamjene.

 

Oslić je u Španjolskoj i Portugalu jedna od najpopularnijih vrsta ribe.

Oslić je riba koju se može peći, preliti i pržiti ili koristiti u juhama i gulašima. Ili ga pokušajte peći na roštilju.

On je krta bijela riba koja je dio obitelji bakalara. Njegov blagi okus i nježna tekstura čine ga popularnim izborom u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi.

 

Recepte dr. Ratimira Kovačevića prilagođen je energetskom sastavu primjerenom dijetnoj prehrani.

  isprintaj članak