Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Kanadski milijarder priveden je jučer na ispitivanje, ali pušten danas nakon što je predstavljen sucu
Objavljeno: 15.11.2019. 15:34  
Osnivač Cirque de Soleil, Guy Laliberte, optužen je za uzgoj droge
Osnivač Cirque de Soleil, Guy Laliberte, optužen je za uzgoj droge

Prema tamošnjim medijima, gospodin Laliberte priveden je policiji nakon što je jedan od njegovih zaposlenika uhvaćen kako prodaje kanabis.

Navodno su na njegovom mobitelu pronašli slike na kojima se vidi područje na atolu Nukutepipi (Francuska Poloinezija) gospodina Lalibertea gdje se uzgajalo drogu.

U jučerašnjem priopćenju Laliberte je izjavio da je proizvodio kanabis iz medicinskih razloga, ali nije otkrio stanje od kojeg pati.

Javna televizijska kuća rekla je da se protiv Lalibertea vodi istraga zbog prometa i sudioništva u proizvodnji droga što je, prema zakonu, kažnjivo s do deset godina zatvora.

Gospodin Laliberte uložio je više od 100 milijuna američkih dolara u pretvaranje Nukutepipija u ekskluzivno ljetovalište sa 16 vila u kojem zapošljava oko 120 ljudi, a Iznajmljuje ga za 1,2 milijuna američkih dolara tjedno.

Prema agenciji AFP, otok ima studio za snimanje koji je prošlog mjeseca koristio Bono Vox, vođa U2 grupe.

  isprintaj članak