Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
I bez turističke zajednice prošle je godine ostvareno 115.000 noćenja
Objavljeno: 30.04.2019. 08:34  
Osnovana Turistička zajednica Ravni kotari
Osnovana Turistička zajednica Ravni kotari

Zemunik Donji (snimio: Tomislav Marijan Biulosnić) 


Ministar turizma Gari Cappelli danas je u Stankovcima u Zadarskoj županiji prisustvovao Osnivačkoj Skupštini Turističke zajednice Ravnih kotara. Nova Turistička zajednica objedinjava šest ravnokotarskih općina i jedan grad, odnosno obuhvaća općine Lišane Ostrovičke, Polaču, Stankovce, Zemunik Donji, Škabrnju, Galovac i grad Benkovac te time postaje jedna od turističkih zajednica koja površinski pokriva najveće područje u Hrvatskoj. 

Područje Ravnih kotara i prije osnutka turističke zajednice posjećivao je značajan broj turista te je tako tijekom protekle godine na području šest ravnokotarskih općina i grada Benkovaca ostvareno preko 115.000 noćenja među kojima su među najbrojnijima bili gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Australije, Nizozemske, Belgije i Francuske.

„Veseli me što ovaj kraj pokazuje kako ne smijemo zaboraviti prošlost, ali jednako tako da se trebamo okrenuti budućnosti. Znali ste kako se othrvati kad je bilo najpotrebnije u Domovinskom ratu, i sada ste prepoznali priliku za turističku valorizaciju svega što ovaj kraj ima kroz udruživanje što je veliki korak. Danas postavljamo temelje zajedničke suradnje i početak nove priče za čitave Ravne kotare koji imaju priliku iskoristiti svoje mogućnosti te postati prepoznatljivo turističko odredište poznato pod jednim imenom. Kao i kroz naše izmjene zakona, želja nam je poticati udruživanje odredišta koje osigurava i prijeko potrebnu učinkovitost u trošenju novca kod promidžbe i u provedbi projekata." - istaknuo je ministar Gari Cappelli prilikom otvorenja Osnivačke skupštine TZ Ravni kotari. 

Ovo je ujedno i 16. po redu turistička zajednica područja te druga po redu osnovana u Dalmaciji nakon Turističke zajednice Imota koje pokriva područje Imotske krajine. Uz ministra Cappellija danas su na Osnivačkoj skupštini sudjelovali i Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovaca, Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije, te Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, i Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma. 


  isprintaj članak