Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Održavajte duševni mir koji će povećati obrambenu snagu vašeg tijela
Objavljeno: 10.10.2019. 06:30  
Osnovne upute za zdravo hranjenje
Osnovne upute za zdravo hranjenje

Ako izgledate ovako priuštite si povremeno i ovakvu hranu

 

Jedite raznoliku sezonsku hranu. Dodane žitarice ne bi smjele prelaziti trećinu obroka. Ne zaboravite da koristite različite žitarice (proso, smeđa riža, kukuruzni obrok, heljda itd.).

- Sladite, solite i paprite hranu što je manje moguće.

- Uživajte što više svježeg sezonske voća i povrća u malim obrocima.

- Zimi, pa čak i u hladnije vrijeme, koristite začine koji stvaraju toplinu u vašem tijelu: hren, muškatni oraščić, đumbir, cimet, mažuran, timijan.

- Ljeti i u toplijim klimama jedite svježu, blagu, blagu hranu s što manje toplih, prethodno spomenutih, začina.

- Pijte voćne i povrtne sokove na prazan želudac i između obroka. Kad jedete žitarice, poželjno je duže, najmanje polusatno razdoblje nakon pijenja voćnih sokova.

- Jedite što manje prerađene i konzervirane hrane.

- Koristite što je moguće manje jabučnog octa i senfa te sve umjereno začinite solju. Ocat možete zamijeniti limunom, a koristite samo malo bučinog, maslinovog, sezamovog ili drugog hladno prešanog ulja.

- Doručkujte prije devet sati ujutro i večerajte tri ili četiri sata prije spavanja.

- Redovito vježbajte i vježbajte što više na svježem zraku i u prirodnom okruženju.

- Održavajte duševni mir koji će povećati vašu obrambenu snagu.

 

Jedite u malim količinama: 

- bijelu tjesteninu, krumpir, proizvode od jaja, proizvode od bijelog brašna, patlidžane, rajčice, papriku, meso i ribu;

- mlijeko i integralne mliječne proizvode (preporuča se umjerene količine fermentiranih mliječnih proizvoda koji sadrže vrlo malo mliječne masti);

- prženu hranu (posebno ograničite uporabu životinjskih masti), kikiriki, orašaste plodove,), banane (posebno ako su umjetno sazrele ili su premalo zrele), hranu koja sadrži više masti i brašna, umjetni ili pravi šećer. Istovrmeno jedenje ove hrane usporava metabolizam i stvara sluz na gastrointestinalnoj sluznici, a oslabljen metabolizam narušava funkciju imunološkog sustava i uzrokuje oticanje limfnih čvorova.

 

Korisno za crijeva

Za bakterije u crijevima je korisno u razmacima jesti male količine nemasnih mliječnih proizvoda (obrani jogurti, jogurt, kefir ili sirutku).

  isprintaj članak