Grad blizanca u Indiji
Ova neobičnost rođenja velikog broja blizanaca zabilježen je iu gradovima Igbo-Ora u Nigeriji i Cândido Godói u Brazilu. ...
Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Nagađa se osnivanju nove slovenske zrakoplovne tvrtke
Objavljeno: 07.10.2019. 12:15  
Osoblje Adria Airwaysa vraća uniforme
Osoblje Adria Airwaysa vraća uniforme

2. listopada otvoren je stečajni postupak Adrie Airways koja ima više od 60 milijuna dugova prema vjerovnicima – javljaju na portalu rtvslo.si. Zaposlenima duguje ukupno oko 600.000 eura. Ako stečajni upravnik obično još uvijek traži načine za održavanje zdrave srži, stečaj u slučaju Adria je konačan, jer je Agencija za civilno zrakoplovstvo Slovenije oduzela operativnu dozvolu.

Većina od 558 zaposlenika Adria Airwaysa već je dobila ugovore o raskidu radnog odnosa, a trebali su vratiti i sve uniforme, kovčege, ključeve, identifikacijske kartice. Pronalaženje novih poslova u zrakoplovnom sektoru za pilote i kabinsko osoblje neće biti lako. U Sloveniji nema potrebe za njima, a piloti često trebaju obnavljati dozvole, kabinsko osoblje obnavlja licence jednom godišnje. 

Starijima će biti najteže, a mlađi su se već organizirali pa pregovaraju s Wiiz Airom, a osoblje tražiei Lauda Motion i Lufthansa za koje je potrebno aktivno znanje njemačkog jezika.

Poljska zrakoplovna tvrtka Lot već je obavila razgovor s Adriinim pilotima. Traže najmanje deset pilota manjih zrakoplova, što je prikladno za pilote Adria koji imaju licencu za najmanje korištene zrakoplove Canadair u svijetu.

U vrijeme bankrota neke su glavne Adria Airways linije već preuzeli strani prijevoznici. Slovenska vlada je u međuvremenu usvojila izmjene i dopune zakona o zrakoplovstvu, koje iznimno omogućavaju uspostavljanje zrakoplovne usluge za upravljanje pojedinim rutama. Također se priča o osnivanju nove zrakoplovne tvrtke ili prijedlogu da nedostatak Adria Airwaysa popuni neka inozemna, već postojeća zrakoplovna tvrtka koja bi zapošljavala barem dio osoblja Adrie.

  isprintaj članak