Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


Bogata ponuda jela i pića čekaju ljubitelje riječnog turizma!
Objavljeno: 03.06.2021. 07:24  
Otvoren Dnevni boravak na Mrežnici i Kupi
Otvoren Dnevni boravak na Mrežnici i Kupi

Slika: restoran DP

Na Mrežnici i Kupi, samo 45 minuta vožnje automobilom iz Zagreba i 20 minuta iz Karlovca, posjetitelje očekuju nove ljetne gastromsko – turistička mjesta. Uz obale rijeka Karlovačke županije, razne sportske sadržaje i bogat program posjetitelji će sve do kraja kolovoza moći uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Ivana Vukmanić (Restoran DP) svojedobna pobjednica Kupa kuhara i najbolji amaterski kuhar Ivan Medić (ispred Restorana Žganjer) koji je pobijedio u HRT-ovom televizijskom showu „Kuhan i Pečen" zaduženi su za vrhunske jelovnike.

Dnevni boravak na rijeci započeo je Dnevnim boravakom na Mrežnici, a ovog ljeta se nastavlja na novom mjestu: Dnevnim boravkom na Kupi, smještenom na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu. 

 

Dnevni boravak na Kupi

Posjetitelji će od danas, 3. lipnja, u Dnevnom boravku na Kupi janjetinu grickati u uštipcima, teleći jezik u burgeru, bijeli papar u torti, a đumbir i slaninu u savijači. Obzirom na povijesnu baštinu i Stari grad Ozalj koji je svojedobno bio dom Zrinskih i Frankopana, pojedina jela iz jelovnika nadahnuta su receptima iz dvorske kuhinje. Primjerice torta Katarina Zrinski izvorni je recept upravo Katarine Zrinski, što znači da će posjetitelji nepcima okusiti povijest. Slastice u jelovniku osmislio je Ivan Medić – pobjednik HRT-ovog show-a „Kuhan i pečen". 

Vikend će dodatno obogatiti radionice pripreme hrane u velikim loncima, janjetina party na kotačima, vinske promocije, kušanje umaka i slično, filmske projekcije, mali koncerti, izložbe, sportska natjecanja, natjecanja za djecu itd. 

U vikendu otvaranja nastupit će u petak Damir Biondić Bronz, u subotu Zabavni centar Čarobna šuma, a u nedjelju koktele će pripremati „Cocktails by Nik". Ljubitelji sporta će veslati u kajacima na rijeci Kupi, a dostupne će biti i sup daske. Moguće je unajmiti i bicikle. 

         

Dnevni boravak na Mrežnici

Ako krenete preko Novigrada do rijeke Mrežnice vozit ćete se 15 minuta uz rijeku Dobru kako bi došli na Dnevni boravak na Mrežnici gdje se smjestio Restoran DP, a koji nudi dašak svjetske kuhinje. Losos mariniran s koprom, limunom i soli na podlozi od lisnate salate s dresingom od goruščice i meda, beyond burger i burger s odležanom black angus junetinom, sporo pečena trgana svinjska plećka, pad thai, burrito, čips od šarana, nachosi, pohani sladoled i druge specijalitete kuharice Ivane Vukmanić.

Uz svjetsku gastro kuhinju nudi se i posebna karta koktela koji savršeno pašu uz ljetni ugođaj. Ponudu dopunjuju vožnja kajakom na Mrežnici. Restoran DP – Mrežnička kuća i Dnevni boravak na Mrežnici dobitnici su nagrade Turistička Prizma "Za novi kvalitet u turizmu.

  isprintaj članak