Krvava kiša u Indiji
Postoje mnoge pretpostavke koje objašnjavaju ovo čudo, uključujući vulkanske materijale i svemirska podrijetla koje tek treba dokazati.
...
Naočale čuvaju našu najveću dragocjenost - vid
Sunčane naočale trebaju zaštititi vaše oči od štetnih sunčevih UV, kao i prašine i zagađenja oko nas ...
U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Osigurane stipendije do 1.200 kuna mjesečno
Objavljeno: 04.09.2018. 11:39  
Otvoren javni poziv za školovanje u ugostiteljstvu i turizmu
Otvoren javni poziv za školovanje u ugostiteljstvu i turizmu

 Snimio: Malden Marušić

 

Ministarstvo turizma će u školskoj godini 2018./19. nastavkom Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije 2018., sufinancirati nove učenike i studente koji se odluče obrazovati za ugostiteljsko-turistička zanimanja. Znimanje za spomenuti program neprekidno raste tijekom proteklih nekoliko godina, a od 2008. godine, od kada Ministarstvo turizma provodi ovaj program u suradnji s partnerima, potpisani su ugovori o stipendiranju s 1370 učenika i studenata temeljem kojih je do sada ukupno isplaćeno više od 10,7 milijuna kuna. 

 

Riječ je o stipendijama koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s poduzećima, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki sudionik financijski sudjeluje s 50 posto. Cilj ove višegodišnje zajedničke suradnje Ministarstva turizma, obrazovnih institucija i gospodarskih poduzeća u turizmu jest poticanje mladih za ugostiteljsko – turistička zanimanja, podizanja standarda obrazovanja i kvalitete radova, a samim time i cjelokupnog turističkog sektora.

 

Temeljem navedenog programa stipendisti imaju pravo na najviše 1.200 kuna mjesečne stipendije, i to od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine. Ovim putem stipendist se obvezuje redovito upisivati i pohađati razrede/godine te maturirati/diplomirati u redovnom roku. Tijekom trajanja školovanja/studiranja, stipendist se obvezuje redovito obavljati stručnu praksu u objektima tvrtke  partnera. Nadalje, stipendist se obvezuje odmah po završetku redovnog školovanja/studiranja sklopiti s tvrtkom ugovor o radu na određeno vrijeme uz uvjet probnog rada ili ugovor o radu pripravnika (ukoliko se provodi pripravnički staž), a nakon uspješno provedenog probnog rada/pripravničkog stažiranja sklapa se ugovor o radu na određeno vrijeme. Ovim ugovorom, stipendist se obvezuje ostati u radnom odnosu u tvrtki punih 12 mjeseci. 

 

Javni poziv za ovaj program je otvoren 60 dana, do 7. studenog 2018., a više informacija o svim programima Ministarstva turizma možete pronaći na : https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414. 

  isprintaj članak