Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Odredišta
Ovaj izvorni kaubojski grad, u kome je i indijansko naselje, prostire se na šest hektara.
Objavljeno: 19.05.2020. 11:07  
Otvoren kaubojski grad “El Paso City” na Zlatiboru
Otvoren kaubojski grad “El Paso City” na Zlatiboru
  • Otvoren kaubojski grad “El Paso City” na Zlatiboru
  • Otvoren kaubojski grad “El Paso City” na Zlatiboru
  • Otvoren kaubojski grad “El Paso City” na Zlatiboru

Zlatibor, najposjećenija planina u Srbiji, je, uz mnoge druge zanimljivosti, dobila i svoj kaubojski grad. Tematski park "El Paso City” na Vodicama (14 km od centra Zlatibora prve posjetitelje primio je 15. svibnja, a prikazuje razdoblje od 1865. do 1890. godine. 

Ovaj izvorni kaubojski grad, u kome je i indijansko naselje, prostire se na šest hektara. U njemu su šatori, karavani, sobe i 12 kućica, a može da ugosti oko stotinu gostiju. Od dodatnih sadržaja tu su i kafe slastičarnica, teretana, muzej starih predmeta i konjušnica. Zaista je moguće osjetiti ozračje indijanskih naselja i načina života iz kaubojskih filmova

Tematski park dobio je ime po istoimenom pograničnom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Kao što rijeka Rio Grande čini prirodnu granicu između SAD i Meksika, tako rijeka koja protiče ovim parkom dijeli tematske cjeline na američki i srbijanski dio. To je mjesto susreta dvije kulture budući da se s jedne strane rijeke nalaze kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smješten srbijanski dio sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom. 

Indijansko selo dobilo je ime po najpoznatijem indijanskom poglavici Biku koji sjedi. Šest dojmljivih indijanskih šatora okružuju prostor oko razvni za logorsku vatru. Ne samo da je moguće uživati u pogledu na oslikane šatore, već je moguće i prespavati u njima s time da su u nsvakom jednokrevetni ležajevi i sve što treba za ugodan boravak.

I u ovom kaubojskom gradu poštuju trenutne zdravstvene propise, stolovi razmaknuti, a park je tako velik da ima prostora i za tisuću ljudi – tvrdi vlasnik Milija Čumi.

Radno vrijeme kaubojskog grada „El Paso City" je svakodnevno od 8 do 23 sata, a ulaznice su 350 dinara za odrasle i 300 za djecu.

(Izvor: zlatibor.org i FB Revija Uno)


  isprintaj članak