Grad blizanca u Indiji
Ova neobičnost rođenja velikog broja blizanaca zabilježen je iu gradovima Igbo-Ora u Nigeriji i Cândido Godói u Brazilu. ...
Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Dani hrvatskog turizma će ove godine biti prvi put održani u Slavoniji
Objavljeno: 19.06.2019. 14:43  
Otvorene su prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade
Otvorene su prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade

Turističko naselje Zaton, Zaton


Hrvatska turistička zajednica otvorila je online prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade 2019. u kategorijama Destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine te Atrakcija godine s potkategorijama kulturna atrakcija, prirodna atrakcija, turistički događaj godine i plaža godine. Prijave se zaprima i za nagradu Ljudi u turizmu, u sklopu koje se dodjeljuje Hrvatska turistička nagrada kao godišnja nagrada „Anton Štifanić" i Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine".

„I ove ćemo godine dodijeliti prestižne Godišnje hrvatske turističke nagrade za najbolje pojedince, odredišta i projekte koji će obilježiti 2019. godinu. Cilj ovih priznanja je nagrađivanje, ali i poticanje svih sudionika u turizmu na daljnji kvalitetni rad i razvoj projekata koji hrvatskom turizmu osiguravaju održiv rast i razvoj", izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, dodavši kako će nagrade biti dodijeljene u sklopu Dana hrvatskog turizma koji će ove godine biti prvi put održani u Slavoniji.

Ministar turizma Gari Cappelli održavanje Dana hrvatskog turizma u Slavoniji istaknuo je kao značajno u godini koja predstavlja prekretnicu u razvoju turizma hrvatskog kontinenta što je jedan od prioriteta Vlade RH. „Jedan od ciljeva naše turističke politike je razvoj kontinenta, ali i stalno unapređivanje kvalitete proizvoda i usluga koje je nemoguće postići bez kvalitetnih ljudi. Čovjek je ključ uspjeha i vrijedan dio u našoj cjelokupnoj turističkoj ponudi. Kao i prijašnjih godina, vrhunac najvećeg turističkog skupa bit će dodjela nagrada onima koji su primjer razvoja i kvalitete hrvatskog turizma te poticaj svima nama da iz godine u godinu budemo sve bolji", izjavio je ministar turizma Gari Cappelli. 

 Rok za podnošenje kandidatura za kategorije nagrada Destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine, Atrakcija godine i „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine" je 1. srpnja 2019. godine, dok je rok za podnošenje kandidatura za Hrvatsku turističku nagradu, odnosno Godišnju nagradu „Anton Štifanić" i Nagradu za životno djelo 31. kolovoza 2019.

Dodajmo kako su u 2019. godini uvedene dvije nove potkategorije: Najuspješnija destinacija kulture i gastronomije te Najuspješnija nautička destinacija. Također, više se neće birati najuspješniju City break destinaciju, a za razliku od prijašnjih godina u kategoriju odmorišnog turizma mogu se prijaviti odredišta iz kontinentalnog i primorskog dijela Hrvatske. Dodatno, u kategoriji Atrakcija godine uvedena je nova potkategorija Prirodna atrakcija godine, dok se nagradu u potkategoriji Rekreacija i zabava više neće dodjeljivati.

Podnošenje kandidatura obavlja se isključivo putem online prijavnica dostupnih na službenoj stranici Hrvatske turističke zajednice.

  isprintaj članak