Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na prevare s korona virusom
WHO ističe da sve adrese WHO e-pošte završavaju s @ who.int. Slični pošiljatelji kao što su @ who.com, @ who.org ili @ who-safety.org nisu iz WHO-a. ...
Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Anketa


Cijeli prosinac će svakodnevno biti održavani glazbeni nastupi
Objavljeno: 29.11.2018. 18:25  
Ovaj vikend rezervirajte za Advent na Gornjem gradu
Ovaj vikend rezervirajte za Advent na Gornjem gradu

Tisuće žaruljica na krovu grada označile su početak Adventa u Klovićevim dvorima. Uz mirise jela i pića u prvi adventski vikend publiku na ravni Gradec uvest će u subotu Cubismo – band, a u petak za zagrijavanje na najljepšoj pozornici u gradu nastupit će Positivo band. 

 

A druga omiljena zanimacija posjetitelje uživanje u jelu i piću. U ponudi se može pronaći Rasputin, kućica koja će ponuditi tradicionalne ruske specijalitete, Sidro koji nudi kombinaciju indijskih i domaćih jela i Pani s meksičkom hranom. 

 

Apres Ski kućica je kutak koji podsjeća na skijališta s ponudom germknedli, currywursta i nugat knedli. Sarmagedon je mjesto za ljubitelje slavonskih tradicionalnih jela, dok će na kućici 100% Istra ponuditi istarska jela poput sušenog ombola, burgera s mesom od boškarina, burgera s tartufima i druge. U kućicama M&R, Winter House, Story i RougeMarin također će zadovoljiti sladokusce. 

Za raznovrsnu ponudu pića zadužena su u kućici Jingle Mingle, a neizbježan je kutak „Šećer na kraju", namijenjen svim ljubiteljima slatkoga u ponudi Cukeraja, Milkya i RougeMarina.

 

Cijeli prosinac će svakodnevno biti održavani glazbeni nastupi, između ostalog, TBF-a, Gustafa, TRAM11, Dino Dvornika Tribute Benda, Songkillersa te brojnih drugih grupa.

 

Doživljaj došašća kroz proširenu stvarnost bit će uz pomoć mobilne aplikacije. Tako će se svakodnevno moći u određeno vrijeme pratiti slijetanje Djeda Božićnjaka u pratnji sobova iz smjera zagrebačke katedrale. 

 

Najljepšu adventsku fotografiju ove sezone donosi Zagrebačka banka s posebnim svjetlosnim ukrasima, a blagdansku čaroliju na Adventu u Klovićevim dvorima sa više od 100.000 žaruljica omogućio je HEP. 

 

Na ulazu u Klovićeve dvore, posjetitelji mogu uživati u bajkovitim ilustracijama Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe Zlatarovo zlato. 

 

Uz to, u Klovićevim dvorima trenutno je dostupna izložba Nikole Reisera, a od 6. prosinca bit će predstavljena i retrospektiva Vladimira Bacića. 


  isprintaj članak