Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Ove nedjeljeje u Jaškovu pojedeno je 10 tisuća prodanih savijača
Objavljeno: 08.09.2019. 19:53  
Ovo je najbolja štrudla Hrvatske
Ovo je najbolja štrudla Hrvatske
  • Ovo je najbolja štrudla Hrvatske
  • Ovo je najbolja štrudla Hrvatske

Danas je u Jaškovu, nedaleko Karlovca, održan ŠtrudlaFest na kojem je birana najbolja savijača (štrudla) Hrvatske, a u spravljanju pobijedila je grupa žena iz Severina na Kupi (Gorski kotar). KUD Frankopan žiri je osvojio okusom jabuke i aronije te tako odnio titulu najbolje štrudle Hrvatske.

Drugo mjesto osvojio je tim Srce Jaškova iz Jaškova, dok je treće mjesto preuzeo OPG Kovač, također iz Jaškova. Budući da drugo i treće mjesto dijele mještani Jaškova, možemo reći kako je ovo samo još jedan pokazatelj da ovo selo s pravom nosi titulu sela štrudle.

Na četvrtom ŠtrudlaFestu nastupilo je pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, te ponudilo više od 70 različitih okusa savijače. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. Bio je to sjajan gastronomski događaj, ali i mjesto gdje je sve vrvilo dobrim ozračjem.

Koliko je štrudla bila tražena ove nedjelje pokazuje i brojka od 10 tisuća, koliko je štrudli prodano u samo jednome danu.

Bilo je tu i vožnje fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, radionice pripreme jela za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe te dječji kutak.

Program je vodio Zoran Pribičević, a njegova kolegica Doris Pinčić održala je svoju radionicu 'Moja najdraža štrudla', ali i zajedno s Brankom Ognjenovićem odabrala najbolju štrudlu Hrvatske.

Podsjetimo kako je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena savijač koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici je otkrila teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice. Posjetitelje je u ovom živopisnom selu dočekala i najuzornija žena Hrvatske, koja je pripremala vivodinsku poviticu. 

  isprintaj članak