Tajanstvena Magnetska brda (Leh, Himachal Pradesh) u Indiji
Ovdje se čini da vozila samostalno putuju uzbrdo bez motora! ...
Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Ove nedjeljeje u Jaškovu pojedeno je 10 tisuća prodanih savijača
Objavljeno: 08.09.2019. 19:53  
Ovo je najbolja štrudla Hrvatske
Ovo je najbolja štrudla Hrvatske
  • Ovo je najbolja štrudla Hrvatske
  • Ovo je najbolja štrudla Hrvatske

Danas je u Jaškovu, nedaleko Karlovca, održan ŠtrudlaFest na kojem je birana najbolja savijača (štrudla) Hrvatske, a u spravljanju pobijedila je grupa žena iz Severina na Kupi (Gorski kotar). KUD Frankopan žiri je osvojio okusom jabuke i aronije te tako odnio titulu najbolje štrudle Hrvatske.

Drugo mjesto osvojio je tim Srce Jaškova iz Jaškova, dok je treće mjesto preuzeo OPG Kovač, također iz Jaškova. Budući da drugo i treće mjesto dijele mještani Jaškova, možemo reći kako je ovo samo još jedan pokazatelj da ovo selo s pravom nosi titulu sela štrudle.

Na četvrtom ŠtrudlaFestu nastupilo je pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, te ponudilo više od 70 različitih okusa savijače. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. Bio je to sjajan gastronomski događaj, ali i mjesto gdje je sve vrvilo dobrim ozračjem.

Koliko je štrudla bila tražena ove nedjelje pokazuje i brojka od 10 tisuća, koliko je štrudli prodano u samo jednome danu.

Bilo je tu i vožnje fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, radionice pripreme jela za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe te dječji kutak.

Program je vodio Zoran Pribičević, a njegova kolegica Doris Pinčić održala je svoju radionicu 'Moja najdraža štrudla', ali i zajedno s Brankom Ognjenovićem odabrala najbolju štrudlu Hrvatske.

Podsjetimo kako je upravo u Jaškovu, selu štrudle, 2015. godine napravljena savijač koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te štrudle na radionici je otkrila teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice. Posjetitelje je u ovom živopisnom selu dočekala i najuzornija žena Hrvatske, koja je pripremala vivodinsku poviticu. 

  isprintaj članak