Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
S putovnicom Japana možete otputovati u 190 država bez vize
Objavljeno: 13.10.2019. 09:34  
Ovo su najjače putovnice svijeta 2019. godine
Ovo su najjače putovnice svijeta 2019. godine

Blatni vulkani, Azerbajdžan


Divno je posjedovati putovnicu s kojom možete putovati kamo god hoćete, a da vas ne ispituju, ne traže vizu i ne morate plaćati ulazak u neku državu.

 

Napisao: Željko Marušić


Zahtijevanje viza za ulazak u neku državu najčešće ovisi o međunarodnoj politici i odnosima između dvije ili grupe država poput Europske zajednice i ostalih kod kojeg se Hrvatska već godinama nalazi u nepovoljnom položaju zajedno s Bugarskom i Rumunjskom.

Henley Passport Index svake godine otkriva popis najboljih putovnica na svijetu, odnosno onih s kojima se u ruci može obići najviše država bez vize. Tako se građani tih država mogu osjetiti posebno cijenjenim, čak povlaštenim. 

Na prvom mjestu je Japan čiji građani mogu obići 190 država bez vize, a Hrvatska se, prema Henley Passport Indexu, nalazi s grupom država na 18 mjestu s mogućnošću posjete 168 države bez vize.

Napominjem, da mi Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republika Hrvatske nikada nije, uprkos višekratnim upitima, odgovorilo na pitanje vezano upravo uz to pitanje. Naime, uočio sam netočnosti na njihvoj stranici vezano uz vize za putovanje u druge države. Više o tome pročitajte na: 

https://www.turistplus.hr/hr/nerad_i_nepostivanje_novinara_i_gradana_u_ministarstvu_vanjskih_poslova_i_europskih_integracija/5389/


  isprintaj članak